Zwak UDI verliest terecht bij Deurne (1-0)

De oefenwedstrijden van de afgelopen weken gaven de Udense volgers veel vertrouwen voor de wedstrijd vandaag tegen Deurne. Helaas viel de werkelijkheid vandaag erg tegen en wisten de Udenaren zich nauwelijks kansen te verschaffen. Deurne was gevaarlijker en won verdiend met 1-0 al was daar wel een inschattingsfout van doelman Witjes voor nodig. Dezelfde Witjes voorkwam dat UDI met 3-0 of meer huiswaarts werd gestuurd.

Afgelopen week was er volop optimisme na de 0-1 winst in het oefenduel tegen JVC Cuijk. Vandaag werd duidelijk dat competitievoetbal toch echt wel anders is. Deurne is al jaren een tegenstander waar UDI het lastig tegen heeft en uiteraard was de thuisploeg extra gemotiveerd omdat men de rechtstreekse degradatieplaatsen zo snel mogelijk wilde verlaten. Bij UDI ontbrak alleen doelman Thijs van Hoeij zoals al meerdere weken vanwege een blessure en was de rest van de selectie fit. De wedstrijd begon voor UDI eigenlijk nog best goed met een eerste kans voor Wassenberg al in de tweede minuut toen hij een lange bal goed aan nam maar doelman van Crooij voorkwam een treffer. Na de eerste tien tot vijftien minuten zakte het Udense spel volledig weg en was het Deurne dat sterker werd met een belangrijke rol voor aanvaller Stefan van der Werf. Hij was constant aanspeelbaar en zorgde voor veel werk voor het centrale verdedigingsduo van UDI. UDI-goalie Witjes moet dan twee keer in actie komen op doelpogingen van Joosten en Tulmans. Even later redt hij opnieuw, met wat geluk, op een inzet van van der Werf. EIgenlijk was het wachten op een treffer van Deurne en die leek ook te komen toen Witjes aanvaller van der Werf binnen de zestien meter naar de grond werkte. Dennis Groen plaatste zich achter de bal om de penalty te verzilveren maar zijn schot ging op de paal. Ruim vijf minuten voor de rust lijkt het dan alsnog te gaan gebeuren wanneer van der Werf Udenaar van Dijk te slim af is en beheerst binnen schiet. Scheidsrechter Wesdorp hielp de Udenaren door een zeer lichte duwfout van de Deurne-speler kort ervoor te bestraffen. Vlak voor rust krijgt UDI dan de eerste echt grote kans maar de goede kopbal van Wassenberg wordt door Delano van Crooij uitstekend uit het doel gewerkt.

Na de rust is het al vroeg raak. Deurne krijgt een vrije trap op ruim twintig meter recht voor het Udense doel. Roy Tulmans plaatste zich achter de bal en loste een laag schot waarbij UDI-doelman Witjes dacht dat de bal naast zou gaan verdween de bal precies in de benedenhoek en dus de terechte voorsprong voor de thuisclub. De malaise bij de Udense ploeg duurt dan voort en even later lijkt Deurne weer te gaan scoren na balverlies van Wolf op het middenveld maar van der Werf lobt de bal net over het doel. Even later weer een goede kans voor Deurne middels een schot van Joosten maar Witjes tikt de bal fraai uit de hoek. Even later brengt Hofmeijer op de eigen doellijn redding en mag UDI van geluk spreken dat het nog steeds slechts 1-0 is. Bij UDI wordt dan het accent nog meer naar voren gezet met de wissel van verdediger Smits voor extra aanvaller van Zuidam. Even later gaat ook Assouiki naar de kant en komt van Schijndel er bij om de druk verder op te voeren. UDI heeft dan weliswaar meer balbezit maar weet slechts zelden tot een uitgespeelde mogelijkheid te komen. Voorzetten komen er nauwelijks en aanvallen via de grond belanden zelden bij een Udense aanvaller.

Tien minuten voor tijd krijgt Lars van Geelkerken een schotkans wanneer hij door het centrum mag opstomen maar zijn inzet met links gaat rakelings naast het doel. Ook Wassenberg krijgt nog een kopkans maar voor echt gevaar zorgt het allemaal niet. Aan de andere kant redt Witjes maar weer eens op een inzet van ditmaal invaller Erwin van den Broek. Al met een dik verdiende overwinning voor de thuisploeg en een zwakke start van de tweede competitiehelft door de Udenaren. Volgende week zal er thuis tegen TOP heel anders gespeeld moeten worden om aanspraak te maken op de punten.

UDI: Dennie Witjes, Thijmen de Ruijter, Ritchie-Sam Anpong, Nick van Dijk, Dick Smits (58. Michiel van Zuidam), Joep van Geelkerken, Abdes Assouiki (73. Bart van Schijndel), Randy Hofmeijer, Lars van Geelkerken, Tim Wolf en Sam Wassenberg