ME-ers Kampioen!

MErsDe wedstrijd der wedstrijden stond zaterdag 7 mei op het programma UDI'19 ME - Margriet ME. UDI op de ranglijst onder Nooit Gedacht met 3 punten minder maar ook één wedstrijd minder. Nooit Gedacht klaar met het seizoen. UDI laatste wedstrijd van het seizoen oftewel: om kampioen te worden MOEST er gewonnen worden !!!!

De begeleiding had er alle vertrouwen in maar van enige spanning was zeker wel sprake zowel onder de speelsters maar ook bij de papa's en mama's, opa's en oma's en ooms en tantes, buurmannen, buurvrouwen, vrienden en andere supporters van de ME. En die waren in grote getale aanwezig. Tsjonge, tsonge ik weet zeker dat er wel meer dan 200 supporters waren op het hoofdveld bij UDI om ons aan te moedigen. Menig ander team zou jaloers zijn op zoveel support. Maar wij waren trots !!!

Het beginsignaal klonk van onze vaste scheidsrechter Bert v. Gennip en de wedstrijd was begonnen. Gelukkig hadden we geen enkele afmelding en waren we dus op "volle oorlogssterkte." Met Imke als held in de goal, Dewi Bongers als laatste vrouw, Isabel v. Zeeland en Pleun v Eersel in de achterste linie. Met op het middenveld Fleur Lablans, Seven Lemans en Noa Commandeur. En voor in de spits Ana-Gaby v. Asseldonk. Langs de lijn en klaar om het "balletje" over te nemen stonden Jissy v. Gogh, Mara Kessels, Isabel Haarsma en Sanne v. Doorn.

Na een kwartiertje voetbal gebeurde wat er eigenlijk niet mocht gebeuren, MARGRIET SCOORDE  0 -1 !!!! Was een kleine tegenvaller maar gezien de wedstrijd niet geheel onverdiend. Niet lang daarna weer een schot op UDI goal die per ongeluk tegen een voet van onze speelster aankwam en de keeper op het verkeerde been zette en prompt was daar de 0-2!

Maar vergeet niet dat wij echte ME'rs op het veld hebben staan en die waren  niet echt  onder de indruk. Geheel anders dan alle supporters langs de lijn. Die waren bijna uitzinnig van spanning. Gelukkig wisten wij nog voor de rust de 1-2 in te tikken.

Na de rust werd het een super spannende wedstrijd met aan beide kanten kansen om de bal binnen te schieten. De keepster van Margriet stond een uitstekende partij de keepen en wist menig balletje tegen te houden. Ook schoten we vaak net langs of op de paal of lat maar de bal ging er maar niet in. Margriet had ook nog een paar mooie kansen die onze keepster wist te verijdelen. En dan eindelijk na 40 minuten voetbal maakten wij de 2-2.

Maar… dat was nog niet genoeg want zoals eerder vermeld MOESTEN we winnen. Schot na schot werd er afgevuurd op de goal van Margriet maar telkens was het net naast, net over of de keeper wist de bal te ontfutselen.

Nog 2 minuten op het scorebord. De tijd begon te dringen en je voelde de spanning oplopen. Nog een aanval van UDI, weer onderschept door Margriet, weer een aanval van UDI en tegengehouden door de keeper. Bal op het middenveld opgepikt en weer in de aanval. Schot........op de paal. De tijd dringt.

En dan eindelijk de VERLOSSING  3-2!!

EN JE HOORDE EEN ZUCHT VAN VERLICHTING OVER HET VELD ROLLEN.

Niet lang daarna klonk het verlossende eindsignaal van de scheidsrechter !