EK - kwalificatietoernooi onder 19 van start

25-03-2016 • Seizoen 2015 2016 | Nieuws

ek kwalificatie o19Donderdag begon het EK - kwalificatietoernooi onder 19 op Parkzicht in Uden met de wedstrijd Polen — Noord Ierland. Er waren ongeveer 150 toeschouwers. Jammer dat de wedstrijd om 16.30 uur begon, velen moesten nog werken of was nog op school. Wel waren er vele scouts (waarvan vele van buitenlandse clubs).

De wedstrijd begon met 'n minuut stilte ter nagedachtenis aan Cruijff, welk bij vele aanwezigen emoties opriep. Ook speelden beide teams met rouwbanden om vanwege de aanslagen in Brussel. Het was geen hoogstaande wedstrijd, wel was vanaf het begin Polen de bovenliggende partij. Toch maakte het fysiek sterke Noord Ierland geheel onverwacht gelijk. Velen dachten aan een gelijkspel, echter Polen wist even voor het einde de 2-1 te scoren.

Nederland onder 19 opende de Eliteronde ook met zege

Bron: KNVB Media

In Groesbeek bij de Treffers waren plusminus 1150 toeschouwers, immers daar speelde Nederland tegen Oekraïne onder 19. Nederland kende een energieke start en scoorde al snel. De tweede treffer kwam na ongeveer een half uur spelen en de treffer werd met de gehele ploeg gevierd bij de cornervlag door met de vingers symbolisch het nummer 14 uit te beelden. De Oekraïners scoorde twee doelpunten binnen 3 minuten en Nederland moest weer opnieuw beginnen. Groot was de opluchting toen Nouri de strafschap benutte en de zege veilig stelde.

Oranje o19 zege

Zaterdag tegen Noord-Ierland in Uden
Onder 19 speelt zaterdag de tweede wedstrijd van de Eliteronde in Uden. Tegenstander is dan Noord-Ierland, de aftrap van deze wedstrijd is om 16.00 uur. Dat wordt 'n leuk duel, Nederland moet winnen om in de race te blijven. De kassa's zijn geopend vanaf 15.00 uur.