ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

G-voetballers geven training aan spelers van UDI 1

Afgelopen donderdag (9 juni) was het dan eindelijk zover. De spelers van de G-afdeling zouden een training gaan geven aan de spelers van UDI 1. De rollen waren dus nu echt omgedraaid want de G-voetballers hadden zich goed voorbereid en een leuke training in petto voor de spelers die volgend jaar in de derde divisie zullen gaan spelen.

De G1-spelers hadden allemaal een oefening bedacht en samen overlegd in welke volgorde ze de oefeningen zouden doen. De G2-spelers hadden een oefening bedacht voor de warming-up en daarna zou trainer Denys samen met ze kijken wat ze UDI 1 nog meer wilden leren.

De G1 wist dat de heren van UDI 1 hard hadden moeten werken voor de promotie en hadden een rustige trainingsopbouw gekozen. Na de warming-up werd er overgespeeld met de nadruk op 'de bal in de voeten spelen'. Daarna een rondootje met als belangrijke regel 'de naam roepen van de speler waar je de bal naar toe speelt'. De naam niet noemen of niet goed in de voeten spelen betekende een rondje lopen.

Ronald had een oefening bedacht met afronden op de goal. De spelers werden aangespeeld, moesten draaien en dan schieten. De keepers van UDI 1 en de G1 hadden elkaar al goed warm gespeeld en konden nu dan ook schitteren in de goal. Stefan had een oefening met vrije trappen nemen. Natuurlijk lieten de G1 spelers de kans niet onbenut om tips te vragen aan Lars. Zo hebben ze nu de 'ventielbal' geleerd.

De G2 startte met een stevige warmingup: lopen, kruispassen, hakken-billen, zijwaarts; alle spieren werden even stevig gebruikt. Daarna wat oefeningen met de bal aan de voet en proberen de bal van een ander uit het vierkant te krijgen. De spelers van UDI 1 hadden wellicht het feestje van zondag nog niet helemaal verwerkt, want alle keren wisten de G-mannen te winnen. Daarna om het plezier in het voetbal te benadrukken nog een partijtje flessenvoetbal. De UDI 1-spelers gingen helemaal los en hadden het grootste plezier. Na afloop van de training vroeg trainer Bas Gösgens zich dan ook hardop af wie er nu meer lol had gehad; de G-voetballers of toch de selectie van UDI 1?

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.