ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

G-voetballers UDI maken zich op voor Nationale Special Olympics

Terwijl bijna alle voetballers in Nederland nog vakantie hebben gaan de G-voetballers van UDI'19 komend weekeinde flink aan de slag. Eens in de twee jaar worden in Nederland de Nationale Special Olympics gehouden en ook dit jaar zijn onze toppers van UDI'19 weer van de partij. Met twee teams gaan ze heel erg goed hun best doen, genieten en wie weet zit er wel een medaille in.

Het weekend van 1 t/m 3 juli wordt weer een heel bijzonder gebeuren in Nijmegen en omgeving want komend weekend staan de Special Olympics Nationale Spelen op het programma. In totaal 3200 deelnemers (2400 sporters en 800 begeleiders) gaan in achttien verschillende takken van sport de strijd met elkaar aan. Heumensoord, waar over enkele weken de militairen overnachten die deelnemen aan de Vierdaagse van Nijmegen, is komend weekeinde de thuisbasis voor de Special Olympics. In het Olympisch dorp zullen ruim tweeduizend deelnemers overnachten en wordt er zaterdagavond een groot feest gevierd.

Het evenement start vrijdagavond met de openingsceremonie die plaatsvindt in het stadion van NEC in Nijmegen. Onder leiding van gastheer en Special Olympics ambassadeur Jochem van Gelder zal rond de klok van 19:00 uur het evenement van start gaan met de atletenparade waarbij alle sporters het stadion binnen zullen komen. Voor de Udenaren krijgt die intocht nog een bijzonder tintje want uiteraard mogen we met onze eigen UDI-vlag vol trots het stadion binnen. Maar daarna zullen er ook nog spelers van UDI  de Special Olympics vlag naar binnen brengen, onder luid gejuich van minimaal dertig aanwezige UDI-fans. Aansluitend zal de Olympische vlam middels de Torch Run worden binnen gebracht waarna de Flame of Hope zal worden ontstoken. Het openingsfeest zal worden afgesloten met een spetterend optreden van Frans Bauer.



Ook dit keer zorgt de Nederlandse politie weer voor invulling van de Torch Run vanuit Heerenveen naar Nijmegen.

De Udense voetballers gaan dit jaar maar liefst met twee teams deelnemen aan de Nationale Special Olympics. Aangezien we wat krap in de beschikbare spelers zitten hebben we twee voetbalvrienden van Olympia'18 uit Boxmeer die de Udense teams speciaal voor dit weekend gaan versterken. Met Theo in de achterhoede en Gerrit in het doel kunnen we fijn met twee teams elk op hun eigen niveau gaan deelnemen. Om ervoor te zorgen dat de spelers voldoende rust krijgen gaan we ook dit jaar niet slapen in het Olympisch dorp maar slapen we in een mooi hotel in Ooij. Bovendien zijn we zeer verguld met het feit dat we drie busjes ter beschikking hebben gekregen om ervoor te zorgen dat de spelers dit weekend vervoerd kunnen worden naar/van Nijmegen en de diverse lokaties. Grote dank aan Hobij en BrabantZorg/St.Jan voor deze bijdrage.

 
TeamNL Voetbal vorig jaar samen met Jochem van Gelder tijdens het toernooi in Wijchen

De voetbalwedstrijden van dit Special Olympics evenement worden gehouden bij sc Woezik in Wijchen. Afgelopen jaar namen we daar met TeamNL Voetbal al deel aan een oefentoernooi en dat was perfect georganiseerd. Zaterdag wordt gestart met de traditionele divisioning wedstrijden waarna de teams heringedeeld worden. Beide UDI-teams zullen zaterdag vier wedstrijden spelen. Een van de tegenstanders zijn dan onze vrienden van Koedijk welke we al enkele keren hebben ontmoet op eerdere toernooien. Op zondag wordt er gestreden om de medailles. Uiteraard is publiek op beide dagen van harte welkom op het fraaie complex van sc Woezik aan de Randweg Noord in Wijchen.

 
Twee jaar geleden namen we deel aan de Special Olympics in Heerenveen.

Zondagavond na afloop van dit evenement keren de voetballers gezamenlijk terug naar Uden en nemen ze tijdens het afsluitende etentje bij eetcafe de Kerk afscheid van Hans. Na 16 jaar G-voetbal moet hij nu stoppen vanwege een pijnlijke rug. Gelukkig blijft hij wel bij UDI helpen en natuurlijk blijft hij fan van UDI 1.

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.