ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Oranje leeuwen o19 op rozen na tweede zege

28-03-2016 • Seizoen 2015 2016 | Nieuws

ek kwalificatie o19Het was een mooie zaterdag op Sportpark Parkzicht bij UDI'19 waar Oranje Onder 19 in het EK kwalificatie toernooi zijn tweede wedstrijd speelde tegen Noord Ierland, nadat zij op donderdag met winst vertrokken uit Groesbeek na het duel tegen Oekraïne.

Bron: Media KNVB

Het zonnetje scheen en er was al vroeg activiteit op het UDI'19 complex waar de organisatie in nauwe samenwerking met de KNVB de laatste puntjes op de i zette om de ontvangst van spelers, coaches, begeleiding en supporters in goede banen te leiden. Ruim 1600 toeschouwers, familieleden, scouts, fotografen en journalisten vonden de weg naar Sportpark Parkzicht.

Het hoofdveld van UDI'19 lag er mooi bij, was 's morgens nog gemaaid en behandeld en na een laatste check door coach Aron Winter werd besloten om de sproeiers nog even aan te zetten, waarna de openingsceremonie plaats kon vinden en het eerste fluitsignaal klonk. In de wedstrijd die volgde ontbrak het overwegend aan spanning en niet alle spelers kwamen even goed in hun rol en dus zagen de toeschouwers niet het verwachte spektakel waarop ze gehoopt hadden. Ondanks dat waren er een aantal mooie kansen voor het sterkere Oranje en werd de middag afgesloten met een 1-0 overwinning, waarmee de kansen op kwalificatie voor het EK in Duitsland zijn toegnomen. 

oranje op rozen

In de afsluitende wedstrijd op dinsdag 29 maart, bij De Treffers in Groesbeek, tegen Polen, dat eerder op deze zaterdagmiddag gelijk speelde tegen Oekraïne, heeft het team van Aron Winter voldoende aan een gelijkspel. Bij UDI'19 vindt om 19:30 uur de wedstrijd plaats tussen Noord Ierland en Oekraïne.

Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd Nederland - Noord Ierland

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.