ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Oranje onder 19 maakt zich op voor beslissende EK-kwalificatiewedstrijden

14-03-2016 • Seizoen 2015 2016 | Nieuws

Oranje komt naar UDI19KNVB-coach Aron Winter heeft in aanloop naar de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden 28 spelers opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje onder 19. De EK-kwalificatiewedstrijden, op het zogenoemde Elitetoernooi, vinden plaats van 24 maart t/m 29 maart in Uden en Groesbeek.

Oranje komt naar UDI19KNVB-coach Aron Winter heeft in aanloop naar de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden 28 spelers opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje onder 19. De EK-kwalificatiewedstrijden, op het zogenoemde Elitetoernooi, vinden plaats van 24 maart t/m 29 maart in Uden en Groesbeek. Op woensdag 16 maart maakt Aron Winter, tijdens een persconferentie, zijn definitieve selectie van 18 spelers bekend.

Voorlopige selectie

Ilias Alhaft (Sparta Rotterdam), Hidde ter Avest (FC Twente), Juninho Bacuna (FC Groningen), Donny van de Beek (Ajax), Martijn Berden (PSV), Steven Bergwijn (PSV), Justin Bijlow (Feyenoord), Rody de Boer (ADO Den Haag), Tim Brinkman (FC Utrecht), Alessio Da Cruz (FC Twente), Gino Dekker (Ajax), Rick van Drongelen (Sparta Rotterdam), Laros Duarte (PSV), Carel Eiting (Ajax), Timothy Fosu Mensah (Manchester United), Dennis van der Heijden (ADO Den Haag), Frenkie de Jong (Willem II), Joris Klein Holte (Vitesse), Sam Lammers (PSV), Julian Lelieveld (Vitesse), Abdelhak Nouri (Ajax), Yanick van Osch (PSV), Segun Owobowale (ADO Den Haag), Kenneth Paal (PSV), Pablo Rosario (Almere City), Jari Schuurman (Feyenoord), Frank Sturing (NEC Nijmegen) en Michel Vlap (sc Heerenveen). 

Elitetoernooi

Tijdens het Elitetoernooi moet Onder 19 afrekenen met Oekraïne, Noord-Ierland en Polen om zich te plaatsen voor het Europees kampioenschap in Duitsland. Onder 19 haalde het Elitetoernooi door in een eerder kwalificatietoernooi in Frankrijk met 9-0 en 2-0 van respectievelijk Gibraltar en Liechtenstein te winnen en 1-1 gelijk te spelen tegen Frankrijk.

Donderdag 24 maart
16.30 uur Polen — Noord-Ierland (Uden)
19.30 uur Nederland — Oekraïne (Groesbeek)

Zaterdag 26 maart
13.00 uur Polen — Oekraïne (Groesbeek)
16.00 uur Nederland — Noord-Ierland (Uden)

Dinsdag 29 maart
19.30 uur Polen — Nederland (Groesbeek)
19.30 uur Noord-Ierland — Oekraïne (Uden)

De groepswinnaar van dit toernooi kwalificeert zich voor EK 2016 in Duitsland. Aan het EK doen acht landen mee, waarbij Duitsland als gastland automatisch gekwalificeerd is. Het EK is van 11 t/m 24 juni.

Persconferentie Aron Winter en spelers

Aron Winter maakt woensdag 16 maart 14.30 uur zijn definitieve selectie voor de beslissende kwalificatiewedstrijden bekend. Hij doet dit op een persconferentie op sportpark Zuid in Groesbeek, de thuisbasis van De Treffers. Tijdens de persconferentie zijn ook twee spelers uit de definitieve selectie aanwezig. Sportpark Zuid heeft een speciale plaats in de voetbalgeschiedenis van Winter. Hij speelde er met het Nederlands Elftal namelijk de laatste oefenwedstrijd in voorbereiding op het Europees kampioenschap 1988. Oranje won dat duel met 10-0.

Accommodaties en kaartverkoop

De wedstrijden worden gespeeld op sportpark Zuid van De Treffers (Nijerf 1, Groesbeek) en sportpark Parkzicht van UDI '19 (Parklaan 4, Uden). Informatie over de kaartverkoop is te vinden op www.detreffers.nl en www.udi19.nl.

Funshop

BANNER WEBSITE EN FACEBOOKORANJE ITEMS

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.