ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Oranjemaand vol interlands staat voor de deur

11-03-2016 • Seizoen 2015 2016 | Nieuws

ons oranjeIn de maanden maart en april is er volop interland voetbal. Ook het grote Oranje van bondscoach Danny Blind komt in de Oranjemaand in Amsterdam in actie, terwijl het Nederlands zaalvoetbalteam in Almere een belangrijke stap kan zetten voor het WK in Colombia. 

Nederlands elftal

Het Nederlands elftal komt in maart ook in actie. Oranje speelt vrijdag 25 maart 20.45 uur in de Amsterdam ArenA een oefeninterland tegen Frankrijk. Dinsdag 29 maart oefent het team van bondscoach Danny Blind in het Wembley Stadium tegen Engeland. De aftrap in Londen is 21.00 uur Nederlandse tijd. De kaartverkoop voor Oranjes thuiswedstrijd tegen Frankrijk is inmiddels van start gegaan.

Zaalvoetballers één horde verwijderd van WK

Het Nederlands zaalvoetbalteam doet in maart een poging een ticket te bemachtigen voor het wereldkampioenschap in Colombia. In het Topsportcentrum in Almere is Azerbeidzjan op dinsdag 22 maart de laatste horde op weg naar het WK.  De return in Azerbeidzjan is op 12 april.

Elitetoernooien in eigen land

Oranje Onder 19 speelt eind maart het Elitetoernooi voor plaatsing voor het EK in Duitsland deze zomer. Op respectievelijk 24, 26 en 29 maart nemen de mannen van KNVB-coach Aron Winter het op tegen Oekraïne, Noord-Ierland en Polen. De Eliteronde is in Uden op sportpark Parkzicht van UDI '19  en bij De Treffers in Groesbeek op sportpark Zuid.

Ook de Vrouwen Onder 19 spelen in eigen land het Elitetoernooi voor plaatsing voor het EK. Op dinsdag 5 april starten de speelsters het toernooi met de wedstrijd tegen Tsjechië. Twee dagen later is Wit-Rusland de tegenstander. Beide wedstrijden spelen zich af op het sportpark van HVV Tubantia in Hengelo. Zondag 10 april bij FC Eibergen in Eibergen is Finland de laatste tegenstander van het Elitetoernooi.

Ook de elftallen Onder 18 en Onder 16 komen in Nederland in actie tijdens de Oranjemaand. Direct na het OKT start het Vierlandentoernooi Onder 16 in Noordwijk. Italië (9 maart), Denemarken (11 maart) en Frankrijk (13 maart) zijn de tegenstanders. De wedstrijden vinden plaats op Sportpark Duinwetering van vereniging vv Noordwijk. Op 24 maart speelt Onder 18 een oefenwedstrijd tegen Rusland. De ontmoeting vindt plaats op sportpark Ter Specke bij FC Lisse.

Ook het jongste vertegenwoordigende elftal van de KNVB komt in de Oranjemaand in actie. Op 7 en 9 april staan de wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Servië Onder 15 op het programma. Beide duels worden afgewerkt op het terrein van Achilles Veen, in het gelijknamige Veen. De eerste wedstrijd begint om 19.00 uur. De tweede ontmoeting, twee dagen later, begint om 17.00 uur.

De kaartverkoop voor alle wedstrijden is inmiddels gestart. Informatie over kaartverkoop is te vinden via www.Onsoranje.nl/oranjemaand.

Landkaart speelsteden

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.