ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Primeur snacks bij kantine UDI19

16-08-2015 • Seizoen 2015 2016 | Nieuws

snacks kantineUDI'19 heeft landelijk de primeur door in de kantine voortaan informatie te verstrekken over allergenen en de voedingswaarde van de aangeboden snacks. Deze informatie wordt op menukaartjes voor het eerst op de open dagen — 29 & 30 augustus - van UDI geïntroduceerd.

UDI loopt landelijk voorop met informatie allergenen en gezonde voeding

snacks kantineUDI'19 heeft landelijk de primeur door in de kantine voortaan informatie te verstrekken over allergenen en de voedingswaarde van de aangeboden snacks. Deze informatie wordt op menukaartjes voor het eerst op de open dagen — 29 & 30 augustus - van UDI geïntroduceerd.

Een kwaliteitsimpuls voor UDI'19 was deelname aan het project 'Voeden of Vullen' van Wilfred Genee. Dit was de aanzet om meer gezonde snacks op het menu te zetten. UDI'19 heeft besloten om dit nu zelfstandig op te pakken en wordt hierbij ondersteund door voedingsdeskundigen en diëtisten. Met verplichte informatie over allergenen en aangevuld met de voedingswaarden is de nieuwe menukaart volledig up-to-date.

Op deze menukaart kun je nu naast het populaire worstenbroodje, frikandel en het 'frietje met', ook gezonde snacks als een smoothy aardbei,  fruitspies en een broodje brie aantreffen. Aan jou de keus. Hiermee loopt UDI landelijk voorop met de sportkantines en dit is een nieuw initiatief om jongeren te motiveren om gezonder te eten.   

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.