ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Tijd voor een feestje: 25 jaar G-voetbal bij UDI19

18-10-2015 • Seizoen 2015 2016 | Nieuws

Feestjes zijn altijd leuk en zeker wanneer je dat kunt vieren met leuke mensen. Op zaterdag 24 oktober gaat de G-afdeling van UDI'19 een feestje bouwen want het is inmiddels vijfentwintig jaar geleden dat deze afdeling werd opgericht. Op het eigen sportpark gaan we voetballen, een hapje eten en tenslotte feesten met live-muziek.

De KNVB organiseert sinds 1986 competities voor voetballers met een beperking. In 1990 was UDI'19 een van de eerste verenigingen in Noord Brabant die begon met G-voetbal onder de bezielende leiding van Bert Dekkers. G-voetbal is bedoeld voor mensen die vanwege een lichamelijke en/of verstandelijke en/of sociale beperking belemmerd zijn in hun bewegingsmogelijkheden. De G-categorie staat voor een groep van voetballers die net even meer aandacht nodig heeft en dingen net iets duidelijker en eenvoudiger uitgelegd moet krijgen. We hanteren daarbij bij UDI een eigen motto: "gewoon wat gewoon kan, speciaal wat speciaal moet....." en daarmee bezorgen we al vijfentwintig jaar veel mensen veel plezier. Op dit moment spelen er 22 spelers verdeeld over twee teams die wekelijks actief zijn in de competitie. De G-afdeling is bij de Udense vereniging volledig geïntegreerd met de andere groepen en doet mee met alle activiteiten die er georganiseerd worden.

Terugblikkend op die vijfentwintig jaar zijn er talloze hoogtepunten te noteren met (Brabantse) kampioenschappen, deelname aan nationale Special Olympics toernooien en natuurlijk afgelopen zomer de zilveren medaille tijdens de Special Olympics World Games in Los Angeles. Daarnaast is het al die jaren vooral ook een activiteit geweest die de spelers elke week weer veel plezier heeft bezorgd. Samen winnen, samen verliezen maar vooral ook samen met je medespelers én tegenstanders op sportieve wijze genieten van een leuke sport. 

Uiteindelijk hebben we dan ook niet lang na hoeven te denken hoe we dit jubileum zouden gaan vieren. We hebben een aantal bevriende verenigingen uit de regio uitgenodigd om samen met ons op zaterdag 24 oktober een feestje te bouwen. We beginnen sportief met een klein toernooi waarna we gezamenlijk een hapje eten. Vervolgens is er een officieel moment met enkele korte toespraken. Daarna is het tijd voor een echt feestje met live-muziek. Naast de sporters zijn uiteraard een aantal mensen uitgenodigd die in de afgelopen 25 jaar een bijdrage hebben geleverd aan het succesvolle bestaan van de G-afdeling. Ook de UDI-naren uit huize Sint Jan, onze trouwe supporters, zullen niet ontbreken. Samen gaan we plezier maken en samen maken we ons op voor nog vele jaren G-voetbal bij UDI'19.

Het programma op 24 oktober:
16:00 Ontvangst sporters en genodigden
17:00 Toernooi en aansluitend hapje eten verzorgd door Brownies & Downies Uden
19:00 Officieel moment
aansluitend tot 22:00 feest met live-muziek van Gradje Dortmans

P.S. Is G-voetbal misschien iets voor jou? Of ken je iemand die eigenlijk graag wil gaan voetballen maar het niet fijn vindt bij een regulier team? Kom dan 24 oktober eens een kijkje nemen bij het mini-toernooi op het sportpark van UDI zodat je enkele teams in actie kunt zien. Of kom eens kijken tijdens onze training op woensdagavond van 19:00 tot 20:30 uur.

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.