Defensieve fouten nekken UDI tegen Gemert (3-4)

Vandaag was de traditionele opening van het seizoen in Odiliapeel in de wedstrijd om de van Lanen Trofee. De eerste helft was attractief voor de toeschouwers met veel doelpunten maar aan beide zijden zag de defensie er enkele keren niet goed uit, Na de pauze waarbij UDI een 2-4 achterstand moest goed maken werd er veel gewisseld maar was de wedstrijd veel minder aantrekkelijk. Waar een gelijkspel verdiend was geweest moest UDI ondanks een treffer van Joep van Geelkerken toch een 3-4 nederlaag incasseren.

Na enkele trainingen was het vandaag voor UDI de eerste oefenwedstrijd in dit nieuwe seizoen. Op het complex van Odiliapeel was evenals de voorgaande jaren Gemert de tegenstander in de strijd om de Ton van Lanen & Partner trofee. UDI begon de wedstrijd met de nieuwelingen Mark Werts en Patrick Philippart in de het veld en ook Sander Maas begon vandaag in de basis als doelman. Al vroeg in de wedstrijd moeten beide doelmannen in actie komen. Het is Gemert die de eerste treffer weet te maken wanneer een afgemeten voorzet vanaf rechts op het hoofd van spits Thijs van Pol komt die hem beheerst in de hoek knikt (0-1).

De wedstrijd gaat goed op en neer en wanneer Wassenberg goed druk zet op Brugmans verliest die de bal waarna Wassenberg beheerst Gemert-doelman van Ommeren verschalkt (1-1). UDI krijgt dan enkele goede kansen maar weet nog niet te scoren. Ondermeer Lars van Geelkerken is er dichtbij maar oog in oog met van Ommeren blijft de bal onder zijn voet steken. Na de drinkpauze komt UDI dan toch op voorsprong wanneer Philippart op lnks wordt aangespeeld terugkapt naar het rechterbeen en een afgemeten voorzet geeft op Werts die slim voor de verdediger komt en de 2-1 inkopt.

Vervolgens is Robin van Cuijk twee keer dicht bij een treffer maar het is duidelijk dat hij geen echte aanvaller is. Ook Wassenberg krijgt nog een prima kans maar Gemert-goalie van Ommeren is een klasbak en keert de inzet uitstekend. In de laatste tien minuten van de eerste helft worden bij UDI een aantal flinke defensieve fouten gemaakt die driemaal afgestrafd werden door de Gemertenaren. Eerst is het doelman Sander Maas die volkomen onnodig ver uit zijn doel komt en de bal tussen een aantal verdedigers ook nog mist waarna Vincent Buijssen beheerst van afstand het lege doel treft (2-2). Gemert zet dan aan en krijgt enkele hoekschoppen. Wederom ziet de Udense achterhoede er niet goed uit wanneer een hoge bal binnen de vijf meter maar niet weg gewerkt wordt en dus is het weer van Pol die het beslissende tikje geeft (2-3). De Udense ploeg is even niet bij de les en krijgt vlak voor rust ook nog een vierde tegentreffer te verwerken. Het is Buijssen die op links aangespeeld wordt en zijn inzet via het lichaam van doelman Maas in het doel ziet verdwijnen en de Udense doelman er niet helemaal goed uit ziet.

In de pauze wordt er volop  gewisseld en komen bij UDI een vijftal nieuwe spelers binnen de lijnen. Er is het debuut van Koen Bollen en ook twee spelers uit de A1 van vorig seizoen, Knud v.d. Heuvel en Mees Linders, mogen hun kunnen tonen. Linders gaat centraal achterin spelen op de plek van Hofmeijer en v.d. Heuvel gaat linksvoor spelen. Laatstgenoemde laat als snel van zich spreken wanneer hij een goed schot op doel heeft maar invaller-doelman Daan Fonken redt. Even later is er een kasn voor Lars van Geelkerken maar die kopt na een uitstekende voorzet van Wassenberg over. Het spel is aan beide zijden wat rustiger geworden. Bij de Udenaren speelt het middenveld wat ver terug zodat er weinig goede aanvoer is richting de voorwaartsen. Pas in de laatste twintig minuten wanneer Joep van Geelkerken weer invalt is er weer meer dreiging naar voren. Het is diezelfde van Geelkerken die na een uitstekende een-twee ook de 3-4 aansluitingstreffer maakt maar verder komt UDI niet meer.

Beide trainers zullen hun verbeterpunten ongetwijfeld hebben gezien in deze partij en in ieder geval een flink aantal spelers aan het werk kunnen zien. UDI 1 speelt komende dinsdagavond haar tweede oefenduel en dan komt in het kader van het Avans-toernooi OJC Rosmalen naar Uden toe. De wedstrijd begint dan om 19:30 uur.

UDI: Sander Maas (76. Nick v.d. Horst), Thijmen de Ruijter,  Ritchie-Sam Anpong, Randy Hofmeijer (46. Mees Linders), Dick Smits (46. Dimitri Cremers), Joep van Geelkerken (46. Koen Bollen), Robin van Cuijk (46. Robin Walk), Mark Werts, Patrick Philippart (46. Knud v.d. Heuvel), Sam Wassenberg en Lars van Geelkerken (59. Tim Wolf).