Derby UDI tegen Gemert eindigt onbeslist (0-0)

Het werd vanavond een duel tussen twee ploegen die beiden niet echt konden overtuigen maar wel kansen wisten te creëeren. Voor de rust kreeg UDI enkele dotten van kansen maar wist niet te scoren. Na de rust werd Gemert iets dwingender en mocht UDI blij zijn dat de bezoekers niet wisten te scoren. Uiteindelijk een terechte puntendeling tussen beide teams.

Het was vanavond ondanks het kille oktoberweer toch nog gezellig druk op het Udense sportpark. De toeschouwers zagen UDI starten in bijna dezelfde opstelling als afgelopen week met alleen Wassenberg in plaats van Philippart die op de bank moest beginnen. Bij Gemert is het wat improviseren met enkele afwezigen waaronder de geblesseerde Mark van Dijk en de geschorste Jens Leijten. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor UDI want binnen tien minuten had UDI al twee keer moeten scoren. Eerst is het Wassenberg die vrij voor doel mag uithalen maar recht op doelman van Ommeren schiet. Even later geeft van Cuijk een mooie voorzet op Werts maar zijn kopbal gaat recht in de handen van de Gemert-doelman. Na bijna een half uur laat Wassenberg wederom een fraaie actie zien. Met een creatieve beweging passeert hij zijn tegenstander maar het schot met buitenkant voet gaat naast het doel. Het eerste echte gevaar van Gemert lijkt te komen wanneer Joost Habraken op rechts een lage harde voorzet geeft die door Hofmeijer net kan worden weggetikt voor een inkomende Gemert-speler. Met nog vijf minuten voor de rust krijgt UDI een vrije trap op zo'n twintig meter van het doel. Dit keer is het Anpong die de bal neemt en de bal boven van Ommeren op de lat ziet eindigen. Bij Gemert komt deze eerste helft een beetje gevaar van linkeraanvaller Vincent Buijssen maar zijn schwalbe in de extra tijd wordt terecht niet beloond met een penalty.

Na de rust blijft Lars van Geelkerken in de kleedkamer achter en komt Philippart in de ploeg. Het duel gaat in deze periode een beetje op en neer zonder dat er echte kansen komen. Na zo'n twintig minuten komt er dan ineens wel leven in de brouwerij wanneer Buijssen goed doorgaat en zijn inzet gekeerd wordt door UDI-doelman Maas. In de opvolgende situatie claimt Gemert een pingel maar scheidsrechter Barrett, die dichtbij stond, vond het blijkbaar geen overtreding. UDI krijgt dan in de directe tegenstoot nog een prima kans maar het schot van de weg gesnelde Tim Wolf gaat net naast. Gemert wordt dan sterker en vooral op het middenveld krijgen de bezoekers erg veel ruimte. Jasper Lalisang mag op rechts ineens vrij uithalen maar zijn inzet eindigde op de lat. De allerbeste kans van de tweede helft is wederom voor Gemert wanneer Thijs van Pol voor de eerste keer voor gevaar zorgt. Zijn kopbal is ook uitstekend maar Sander Maas gaat goed naar de hoek en keert de bal. UDI heeft deze tweede helft nauwelijks voor echt gevaar weten te zorgen. Toch veert de UDI-aanhang in de blessuretijd nog even op wanneer Wassenberg een kopkans krijgt maar zijn inzet gaat naast. Uiteindelijk dus een 0-0 waarbij UDI voor rust had moeten scoren en na de rust niet mocht klagen dat Gemert dat ook niet deed. Al met al een terechte uitslag voor beide teams. Volgende week vrijdagavond speelt UDI in de tweede ronde van de beker en gaat dan op bezoek bij Nulandia in Nuland.

UDI: Sander Maas, Thijmen de Ruijter, Randy Hofmeijer (85. Nick van Dijk), Ritchie-Sam Anpong, Dick Smits, Joep van Geelkerken, Robin van Cuijk, Mark Werts (69. Koen Bollen), Tim Wolf, Sam Wassenberg en Lars van Geelkerken (46. Patrick Philippart).