Drie welkome punten voor UDI tegen Baronie (1-0)

Het was vandaag geen grootse wedstrijd van UDI tegen laagvlieger Baronie maar de wil om te winnen was zeker aanwezig. Toen Lars van Geelkerken na de rust de 1-0 op het bord bracht was er dan ook sprake van een grote opluchting bij alle UDI-aanhangers op het Udense sportpark. UDI was sterker dan de bezoekers uit Breda maar wist weinig grote kansen te creëeren. Ook invaller Wassenberg kreeg nog een kans maar hij besloot om in kansrijke positie af te spelen in plaats voor eigen succes te gaan.

Voor het eerst sinds medio december speelde UDI vandaag weer een competitiewedstrijd op egen terrein. Trainer Bas Gösgens kon geen beroep doen op de Ruijter. Wassenberg was niet geheel fit en kreeg een plaatsje op de bank zodat jongeling Knud v.d. Heuvel weer een basisplaats kreeg en Philippart in de punt van de aanval actief mocht zijn. De eerste goede kans van de wedstrijd was voor de bezoekers maar Peragon mikte net naast het doel. Het kijkspel wat volgde was erg mager met weinig kansen. Knud v.d. Heuvel leek een kans te krijgen na een goede actie van Wolf maar hij miste de voorzet net. De beste mogelijkheid was er vlak voor rust voor Philippart toen Hofmeijer een lange bal gaf en Philippart de bal vol raakte maar doelman van Gestel was alert en pareerde de inzet.

Na de rust eenzelfde spelbeeld waarin UDI nog wat verder opschuift en Baronie nadrukkelijk naar achteren dringt zonder aanvankelijk voor gevaar te zorgen. Het eerste wapenfeit is er dan van Joep van Geelkerken maar zijn afstandsschot gaat net naast. Op de rechterzijde gaat Wolf dan steeds vaker zijn directe tegenstander voorbij en daarmee stijgen ook het aantal acties voor het doel. Halverwege de tweede helft is het dezelfde Wolf die zijn tegenstander passeert en een voorzet geeft op Philippart. De afvallende bal komt voor de voeten van Lars van Geelkerken die beheerst de bal in de verre hoek tikt. Eindelijk weer eens reden voor de supporters om te juichen. UDI blijft ook na die de treffer de betere ploeg omdat Baronie nauwelijks in staat is vooruit te spelen en ook met veel mensen achterin blijft hangen. In het laatste kwartier mag Wassenberg invallen voor v.d. Heuvel en hij krijgt nog een goede kans. Na een steekbal komt hij schuin links vrij voor het doel en waar iedereen verwacht dat hij zelf deze kans zal verzilveren volgt een voorzet die net niet goed is en dus volgt er geen treffer. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kok was er de vreugde dat er eindelijk weer eens drie punten mochten worden genoteerd. Door deze winst blijft UDI op een gedeelde vijfde plek van de ranglijst. Volgende week zaterdagavond volgt de derby tegen middenmotor Gemert.

UDI: Sander Maas, Koen Bollen, Randy Hofmeijer, Nick van Dijk, Dick Smits, Joep van Geelkerken, Robin van Cuijk, Lars van Geelkerken, Tim Wolf, Knud v.d. Heuvel (76. Sam Wassenberg) en  Patrick Philippart.