Effectief Baronie vloert UDI (3-1)

De Udense getrouwen verlieten hoofdschuddend het sportpark van Baronie in Breda. De Udense ploeg was vandaag een klasse beter dan de gastheren en moest toch met lege handen terug naar Uden. Uit vier acties voor het Udense doel wist de thuisploeg driemaal te scoren waar UDI een veelvoud aan kansen onbenut liet. En dus kwam ook vandaag die oude voetbalwijsheid weer naar boven.

{youtube}VCRi9bc9xd0{/youtube}
(met dank aan Erwin Klaasse HoofdklasseBZon)

UDI begon vandaag in dezelfde opstelling als afgelopen week tegen DOSKO. Spits Wassenberg had inmiddels de training hervat maar was nog niet helemaal 100% fit. Ook vandaag was het dus weer Philippart die centraal in de spits stond. Hij gaf ook al snel zijn visitekaartje af toen een bal diep werd gespeeld en doelman van Gestel de bal leek te kunnen oppakken maar Philippart stak er net nog een voetje tussen en werd gevloerd. De toegekende strafschop werd eenvoudig benut door Lars van Geelkerken en dus was het na drie minuten al 0-1 voor de Udenaren. UDI drong Baronie ver terug en de achterhoede van de thuisclub, waar aanvoerder Kankam door een blessure ontbrak, had het erg lastig met een actieve Philippart en de razendsnelle Wolf. De bezoekers kregen wat kansjes met ondermeer een schot van Philippart net voorlangs. Na een half uur spelen kreeg Baronie de eerste en enige kans van de eerste helft maar het schot vanaf links ging ruim naast. UDI lijkt dan de wedstrijd te gaan beslissen wanneer Wolf met een geweldige steekpass diep wordt gestuurd maar zijn lage schot gaat rakelings naast het doel. Ook Philippart krijgt nog een kans maar de bal springt net te ver van de voet bij de aanname.

Na de pauze blijft UDI domineren en komen er al direct hachelijke momenten voor het doel van Ralph van Gestel. De doelman van Baronie heeft veel geluk wanneer de Ruijter van dichtbij tegen hem aan kopt. Baronie heeft veel moeite met de Udense ploeg en krijgt enkele gele kaarten. Na bijna een kwartier is de Udense aanhang ineens stil. De scheidsrechter heeft gezien dat Hofmeijer een tegenstander vast hield en de bal gaat op de stip. Het is Jay-Jay Meierdres die beheerst de gelijkmaker scoort. UDI lijkt niet echt van slag en zoekt weer gewoon de aanval maar kansen van van Geelkerken en Philippart leveren niets op. Laatstgenoemde blesseert zich dan en wordt vervangen door Wassenberg. UDI geeft dan vol gas en speelt vrijwel constant op de helft van Baronie. De thuisclub probeert uit te breken met counters maar staat voorin te scherp en staat enkele keren buitenspel. Wanneer UDI op de rand van de zestien een vrije trap mag nemen lijkt men weer op voorsprong te komen maar de vrije trap van Hofmeijer schampt de paal aan de verkeerde kant. Met nog zeven minuten op de klok slaat Baronie toe. Uit een hoekschop van Contancia is het invaller Peragon die binnen kopt.

{youtube}u8iYJrUT55I{/youtube}

Extra zuur voor de Udenaren is het dat dit slechts de tweede keer is dat de thuisclub voor het Udense doel verschijnt na de rust. UDI gaat dan voluit op jacht naar de gelijkmaker en bij Baronie is het vrouw en kinderen eerst en worden alle ballen hard weg geknald. Een keer of vier strandt een inzet binnen een meter of vijf van het doel in een kluwen van verdedigers. In de laatste minuten gaat ook doelman Maas mee naar voren en hij krijgt ook nog een kopkans maar gescoord wordt er niet meer door UDI. Dik in de blessuretijd staat UDI met vrijwel iedereen in het strafschopgebied van de thuisclub die een bal hard weg kan schieten en bij toeval bij een vrije middenvelder belandt die vervolgens de Constancia alleen op het lege doel af stuurt en in staat stelt de 3-1 te scoren. De vreugde bij de thuisclub is begrijpelijkerwijs groot terwijl de Udenaren teleurgesteld het veld verlaten. Het gebrek aan doeltreffendheid werd vandaag genadeloos afgestrafd door Baronie. Volgende week kan UDI gaan proberen deze nederlaag recht te zetten wanneer men het zaterdagavond thuis opneemt tegen Gemert. Die ploeg verloor vanavond thuis verrassend met 1-2 van OSS'20 en dus zal de motivatie voor beide teams hoog zijn.

UDI: Sander Maas, Thijmen de Ruijter, Randy Hofmeijer, Ritchie-Sam Anpong, Dick Smits (85. Knud v.d. Heuvel), Joep van Geelkerken, Robin van Cuijk (75. Koen Bollen), Mark Werts, Tim Wolf, Patrick Philippart (65. Sam Wassenberg) en Lars van Geelkerken.