Goede reeks UDI gaat verder tegen DESO (2-0)

Op een winderig sportpark maar een uitstekend bespeelbare grasmat was het de eerste helft vooral doelman Sander Maas die met enkele knappe reddingen UDI voor een achterstand behoedde. Na de rust was het UDI dat beter in het spel kwam en zeker toen het via Lars van Geelkerken op voorsprong kwam. DESO probeerde nog wel maar echt grote kansen leverde dat niet op. In de slotminuten was het spits Wassenberg die de wedstrijd definitief besliste nadat hij doelman Leijten wist uit te spelen en de 2-0 binnen kon tikken.

Terwijl de wind steeds sterker werd en in de ochtend er aardig wat neerslag naar beneden was gekomen bleek het Udense hoofdveld er prima bij te liggen. Bij UDI had Werts een plek op het middenveld gekregen waardoor Bollen op de bank plaats moest nemen. De start van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Oss die via Serkan Ordu een goede kans kregen maar doelman Maas redde bekwaam op diens kopbal. Het spel golft dan wat op en neer zonder echte kansen. Meest opvallende speler op het veld is de jonge Opoku die het de Udense verdedigers regelmatig lastig maakt. Halverwege de eerste helft is er de eerste speldenprik van UDI wanneer Wassenberg kan aanhalen maar zijn schot gaat net naast. Na ruim een half uur mag DESO een vrije trap nemen op zo'n 35 meter voor het doel. De pegel van Donny van Herpen wordt echter goed uit de benedenhoek getikt door UDI-goalie Maas. Even later is hij weer op zijn plek bij een prima schot. Vlak voor rust is het wederom Ordu die gevaarlijk voor het Udense doel verschijnt maar zijn schot gaat voorlangs. Een licht overwicht dus voor de bezoekers maar mede dankzij doelman Maas staat het 0-0 bij rust.

Na de rust blijkt dat de wind steeds harder begint te waaien en hoge ballen krijgen dan ook soms een aparte curve. De eerste goede aanval na de rust leidt meteen tot een doelpunt. Het is Philippart die op links aangespeeld wordt en een lange voorzet geeft die voor de voeten valt van Lars van Geelkerken die via de binnenkant van de paal binnen schiet (1-0). Bij UDI moet dan Anpong met een blessure naar de kant en hij wordt vervangen door Nick van Dijk. UDI blijft de aanvallende ploeg en krijgt weer een kansje via een kopbal van Wassenberg die net over gaat. Bij UDI komt dan jongeling Knud v.d. Heuvel in het veld en hij zorgt direct voor dreiging. Hij geeft een mooie voorzet op Lars van Geelkerken die de bal aflegt op Wassenberg maar zijn schot wordt op de lijn gered.

Enkele minuten later moet v.d. Heuvel plotseling na zijn tweede geel naar de kant. De eerste gele kaart was al simpel gegeven door scheidsrechter Meijers en ook het tweede geel na een handsbal hadden veel scheidsrechter niet als opzettelijk beschouwd. UDI werd dus met tien spelers achteruit gedrongen. DESO wist echter nauwelijks gevaar te stichten en in de omschakeling was het in de slotminuut dan wel raak voor de Udense ploeg. Het was Wassenberg die goed doorging op een lange bal en alleen op doelman Leijten mocht afgaan. Deze werd voorbij gespeeld en toen was het een koud kunstje om de bal in het lege doel te werken. Hiermee was de wedstrijd ook direct gespeeld want in de vijf minuten extra tijd scoorde DESO niet meer ook al was dat mede te danken aan doelman Maas die met een uitstekende redding DESO van scoren af hield en terecht werd gekozen tot man of the match.

Dinsdagavond (1 dec, 20:00 uur)) speelt UDI bij Fc Uden in de eerste ronde om de Provincie Brabant Cup. Volgende week zondag speelt UDI de topper uit bij nummer twee EHC in het Zuid-Limburgse Hoensbroek.

UDI: Sander Maas, Thijmen de Ruijter, Ritchie-Sam Anpong (58. Nick van Dijk), Randy Hofmeijer, Dick Smits, Joep van Geelkerken, Robin van Cuijk, Mark Werts (89. Koen Bollen), Patrick Philippart (71. Knud v.d. Heuvel), Sam Wassenberg en Lars van Geelkerken.