Goede start UDI in bekertoernooi tegen Juliana'31 (0-1)

Voor de Udenaren begon vandaag de bekerreeks met een bezoek aan Juliana'31 in Malden. De wedstrijd is in de eerste helft onderhoudend met kansen voor beide doelen. UDI komt na een goede aanval op 0-1 door een lage schuiver van Robin van Cuijk. De tweede helft is van beide zijden minder maar toch komen er kansjes maar geen doelpunten. Dit seizoen hebben we in ieder geval een mooie bekerstart.

Bij de gastheren was de afgelopen zomerperiode ook flink gewerkt op het complex met ondermeer een gloednieuw kunstgrasveld op de plek van het hoofdveld. Bij de Udenaren begon Bollen rechts achterin en de Ruijter in het centrum vanwege de schorsing van Anpong. Op linksvoor mocht wederom Knud v.d. Heuvel zijn opwachting maken. Het duel begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van een tweetal Juliana-leden in de afgelopen zomerperiode. Het was vandaag UDI dat de eerste goede aanval op het verse rubber wist te produceren. Een mooie een-twee tussen Lars van Geelkerken en Wassenberg werd door eerst genoemde weer terug gelegd waar een schot op doel de betere optie was geweest. Dan is het Juliana'31 dat sterker wordt en vooral veel gevaar veroorzaakt via rechteraanvaller El Haddouti. Er komen een paar hachelijke momenten voor het Udense doel maar met kunst en vliegwerk wordt een treffer voorkomen. Halverwege de eerste helft wordt de aanvalsdrift van de thuisclub wat minder en komt UDI steeds beter in het spel. Op het middenveld maakt Mark Werts ongelooflijk veel kilometers en op de linkerflank weet jongeling v.d. Heuvel ook menig verdediger aan zich te binden. Eerst is er een schietkans voor Joep van Geelkerken en even later is het v.d. Heuvel die op links met een lange bal wordt aangespeeld, de bal terug kapt maar zijn schot vervolgens gekraakt ziet. Even later staat dezelfde v.d. Heuvel aan de basis van de Udense treffer wanneer hij vanaf links teruglegt en de bal via een Udense aanvaller bij Robin van Cuijk terecht komt die vanaf de zestien meter beheerst de bal in de linkerbenedenhoek schuift (0-1).

Kort na de rust is er het eerste opmerkelijke moment wanneer een van de grensrechters driftig vlaggend de scheidsrechter bij zich roept. Er wordt gewezen naar een supporter van de thuisclub die als enige aan de lange zijde bij de grensrechter in de buurt staat. Blijkbaar heeft die iets vreselijks gezegd want op last van de scheidsrechter moet de leider van Juliana'31 deze man van het hoofveld verwijderen. Het oponthoud kostte zeker een minuut of vier en langs de lijn was het vooral gissen wat er dan gezegd zou moeten zijn dat iemand echt van het veld weg moet. Het spelniveau deze tweede helft is aanmerkelijk minder dan de eerste helft en beide teams hebben moeite om tot goede aanvallen te komen. Bij UDI blijft opvallend hoe Werts werkelijk overal op het veld bal weet te veroveren. Er komen wat halve kansen voor diezelfde Werts en Lars van Geelkerken maar helaas worden het geen treffers. Richting het einde van de partij kan doelman Sander Maas zich nog tweemaal onderscheiden met uitstekende reddingen op een kopbal en later een laag vlammend schot. Na een ruime blessuretijd wordt de wedstrijd beeindigd en kan UDI tevreden met de eerste drie punten op zak weer huiswaarts.

UDI 1 speelt dinsdagavond de tweede wedstrijd in deze bekerpoule en dan is in Uden Minor uit Nuth te gast. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

UDI: Sander Maas, Koen Bollen, Thijmen de Ruijter, Randy Hofmeijer, Dick Smits, Joep van Geelkerken, Robin van Cuijk, Mark Werts (92. Mees Linders), Knud v.d. Heuvel (70. Robin Walk), Sam Wassenberg en Lars van Geelkerken.