Knappe overwinning UDI tegen koploper DOSKO (1-0)

UDI speelde vandaag met Philippart in plaats van de geblesseerde Wassenberg in de spits. De eerste helft was UDI de betere ploeg maar kwamen de kansen pas vlak voor rust. Na de rust had UDI de controle op het veld en kreeg ook kansen. Uit een rebound was het Robin van Cuijk die de bal hard, vol op de wreef, in het doel joeg. Ook verder in het duel kreeg UDI de kansen maar werd er niet meer gescoord. Een uitstekende overwinning van UDI tegen de ploeg van DOSKO.

Na de wedstrijd tegen OSS'20 bleek dat Wassenberg toch een blessure had opgelopen na de overtreding aan het einde van de wedstrijd. Aangezien hij niet had kunnen trainen werd zijn plaats in de spits vandaag ingenomen door Patrick Philippart. Van origine is hij geen puntspeler maar hij liet vandaag goede acties zien en werkte hard voor de ploeg. De rest van het team bleef ongewijzigd. Al na enkele minuten leek DOSKO een kans te krijgen maar de kopbal van Jochems op de lat zou toch niet geteld hebben vanwege een duwfout ervoor. Even later was er een eerste kansje voor UDI maar de kopbal van Philippart ging over het doel. Bij UDI is er vandaag een hoofdrol voor rechteraanvaller Wolf die zijn tegenstander handenvol werk bezorgde. UDI had de eerste helft het meeste balbezit en kreeg ook kleine kansjes. Tegen het einde van de eerste helft kwam het Udense publiek echt van de banken toen Philippart een uitstekend schot loste maar doelman Lodiers redding kon brengen. Even later krijgt Lars van Geelkerken een uitstekende kans maar zijn inzet gaat net naast. Op slag van rust lijkt Joep van Geelkerken wel te gaan scoren maar hier wat gezichtsbedrog want ook die bal ging naast het doel.

In de rust vroegen de toeschouwers vanuit Bergen op Zoom zich af wat er met de ploeg aan de hand was want zoveel kansen als deze eerste helft had men deze competitie nog niet weg gegeven. Na de rust ging UDI geconcentreerd verder waar het voor rust gebleven was en direct was er weer de druk op het doel van DOSKO. UDI krijgt dan enkele vrije trappen maar Lars van Geelkerken had het vizier vandaag niet zo zuiver staan. Na ruim een kwartier in de tweede helft mag Philippart een vrije trap nemen. De hoog ingebrachte bal wordt weggekopt en valt voor de voeten van Robin van Cuijk die de bal vol op de slof neemt en de bal linksonder in het doel schiet. Een mooie treffer en ook een beloning voor een uitstekende wedstrijd van de Udense ploeg.

Met nog een kwartier te gaan wordt Werts goed in de diepte aangespeeld die een duel aan gaat met zijn tegenstander en zichzelf fraai vrij draait. Zijn schot wordt door doelman Lodiers met de voeten met moeite tot hoekschop verwerkt. In het restant van de wedstrijd probeert DOSKO soms wel wat druk te zetten maar de echte overtuiging ontbreekt en de keren dat er een kansje in lijkt te zitten staat doelman Sander Maas prima op zijn plaats. Na vijf minuten blessuretijd vindt scheidsrechter Boekholt het dan eindelijk genoeg en kan de Udense aanhang juichen met een mooie en dik verdiende driepunter tegen DOSKO dat tot vandaag nog geen treffer tegen had gekregen. De volgende wedstrijd van de Udenaren staat voor zaterdagavond op het programma wanneer het in Breda op bezoek gaat bij Baronie (20:00 uur). Een bijzondere keuze om dan te spelen met in het achterhoofd dat het Nederlands elftal om 18:00 speelt tegen Kazachstan.

UDI: Sander Maas, Thijmen de Ruijter, Randy Hofmeijer, Ritchie-Sam Anpong, Dick Smits (66. Koen Bollen), Joep van Geelkerken, Robin van Cuijk, Mark Werts (82. Robin Walk), Tim Wolf (90. Knud v.d. Heuvel), Patrick Philippart en Lars van Geelkerken.