Oefennederlaag UDI 1 tegen OJC (1-2)

In de eerste wedstrijd van het eigen Avans-toernooi speelde UDI vanavond tegen Topklasser OJC uit Rosmalen. Het werd een gelijk opgaande strijd die enigszins gelukkig werd gewonnen door de bezoekers. Deze wedstrijd werd gespeeld op het gloednieuwe kunstgrasveld van de Udenaren.

Na de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Gemert stond vanavond de oefenwedstrijd tegen OJC op het programma. Het nieuwe kunstgrasveld wat enkele dagen eerder werd afgerond en gekeurd werd vanavond ingewijd met deze oefenwedstrijd. Het nieuwe tapijt was nog wel erg zacht en de spelers moesten echt even wennen. Al snel na de aftrap bleek dat het een fel duel zou worden met aardig wat kleine overtredingen. In de beginfase bracht Dick Smits doelman Sander Maas bijna in de problemen na een te korte terugspeelbal maar de Udense doelman was alert en plukte de bal van de voeten van de OJC aanvaller. Even later is het dan toch raak maar dan wel na een prima aanval van de ploeg uit Rosmalen. Op rechts geeft Jesse Dibbets een voorzet waarna spits Tim Strijbosch, een oude bekende in Uden, slim overstapt en het is Stefan de Jong die uiteindelijk afwerkt. Vlak voor rust krijgt Dibbets nog een prima kans maar doelman Maas maakt vandaag een uitstekende indruk en keert de inzet bekwaam. In de slotminuut nog een vervelend moment wanneer Philippart fors wordt getackled maar de scheidsrechter dit onjuist zag en gewoon verder liet spelen tot onsteltenis van menig speler en toeschouwer.

In de rust komt Knud van de Heuvel erin op de linksbuitenplaats en wordt het volledige Udense middenveld vervangen. Met de beide van Geelkerken's en Robin van Cuijk komt er wat meer leven op het veld. Al binnen acht minuten levert dat resultaat op wanneer een bal verovert wordt en Knud van de Heuvel met een fluwelen bal Lars van Geelkerken op pad stuurt. Oog in oog met invaller doelman Paul vd Elzen blijft hij uiterst kalm en scoort met een bekeken lob. De wedstrijd wordt dan vinniger en er komen steeds meer overtredingen waartegen de scheidsrechter wat feller op had kunnen treden. Aan beide zijden is er nog een goede kans maar gescoord wordt er niet. Met een kleine tien minuten op de klok is het dan toch raak voor OJC wanneer doelman Maas een schot keert maar de oplettende Jaouad Chraou tikt in de rebound de winnende treffer binnen. Enkele minuten later denkt UDI dan aan een penalty wanneer Lars van Geelkerken binnen de zestien tegen de grond wordt gewerkt maar scheidsrechter Tunnissen wil van niets weten. De stand blijft dus 1-2 in het voordeel van de bezoekers.

UDI 1 speelt zondagmiddag het volgende oefenduel thuis tegen sc Woezik uit Wijchen De wedstrijd begint dan om 14:30 uur.

UDI: Sander Maas, Thijmen de Ruijter,  Ritchie-Sam Anpong (62. Mees Linders), Randy Hofmeijer, Dick Smits, Koen Bollen (46. Joep van Geelkerken), Robin Walk (46. Robin van Cuijk), Mark Werts (46. Lars van Geelkerken), Patrick Philippart (46. Knud v.d. Heuvel), Sam Wassenberg en Tim Wolf.