Royale bekerwinst UDI bij sv TOP (0-6)

UDI kreeg de eerste helft verschillende prima kansen maar moest tot bijna de rust wachten voordat Joep van Geelkerken de ban brak en de 0-1 binnen werkte. Na de pauze kon UDI het krachtsverschil duidelijker te maken en wist met een aantal mooie aanvallen het net te vinden. Uiteindelijk stopte de teller bij 0-6 en daarmee plaatst UDI zich voor het eerst sinds lange tijd weer eens voor de vierde bekerronde.

Op het ongewone tijdstip van 16:00 uur trapten TOP en UDI vanmiddag af op het Osse kunstgras. Voor de tweede maal in drie weken stonden beide ploegen tegenover elkaar. Bij UDI ontbrak van Cuijk wegens een schorsing, Wolf wegens werkverplichtingen en bleef Anpong met een lichte blessure uit voorzorg op de bank. De eerste kansjes waren er voor Wassenberg en Philippart voordat de eerste echte goede kans er kwam na vijftien minuten spelen. Het was Lars van Geelkerken die Wassenberg met een bekeken pass vrij voor doelman Kuilder zette maar de Osse goalie wist diens inzet te keren. Even later was Kuilder weer een sta in de weg toen Lars van Geelkerken vanaf zo'n 35 meter uithaalde en de doelman met een uiterste krachtsinspanning de bal over de lat wist te werken. Ook kansen van Werts en Philippart stuitten op de Osse doelman.

Een minuut voor rust was het dan eindelijk wel raak toen Joep van Geelkerken vanaf een meter of twintig een hard laag schot loste wat op het kletsnatte veld in de linkerbenedenhoek verdween. Eindelijk was daar dan de bevrijdende 0-1. Bijna werd het voor rust ook nog 0-2 maar een schot van Wassenberg werd met het nodige geluk door een Osse verdediger van de doellijn gekopt. De thuisploeg speelde vandaag eigenlijk wel een klasse beter als in de ontmoeting drie weken geleden maar tot echte kansen wist het nauwelijks te komen al zorgde linkerspits Ali Jama met zijn snelheid toch wel enkele keren voor lastige momenten in de Udense achterhoede.

Na de rust ging UDI op dezelfde voet verder en kreeg Philippart al snel een aardige kans maar zijn inzet ging naast. Dan komt UDI-doelman Sander Maas voor de eerste keer echt in actie op een kopbal van een TOP-speler maar de bal wordt tot hoekschop verwerkt. Na een kwartier spelen is het Wassenberg die een te korte terugspeelbal van Ali Jama op doelman Kuilder weet te onderscheppen, de doelman simpel passeert en de 0-2 binnen schiet in het lege doel. Het verzet bij TOP lijkt dan definitief gebroken want UDI is vanaf dan heer en meester op het Osse kunstgras. Op aangeven van Bollen lijkt Wassenberg te gaan scoren maar zijn schot wordt door een inglijdende verdediger geblokt. Toch is daarmee enkel sprake van uitstel want de derde treffer volgt al snel. Het is Lars van Geelkerken die een bal onderschept, zijn directe tegenstander passeert en vervolgens op doelman Kuilder af gaat. Met een subtiele stift wordt de doelman kansloos gelaten en is het 0-3.

Bij de Osse ploeg gaan de gedachten dan vooral richting kleedkamer en de drankjes na afloop want de echte motivatie is er niet meer. Bij UDI zijn inmiddels Walk en v.d. Heuvel ingevallen en met deze jonge verse krachten blijft de druk op het Osse doel onverminderd hoog. Vooral linkerspits Knud v.d. Heuvel zorgt met enkele aardige acties voor het nodige gevaar. Na een mooie actie besluit hij met een schot in het zijnet. UDI-spits Wassenberg puntert nog eens op de paal en het is dan een kwestie van minuten voordat de volgende treffer zal komen. Het is v.d. Heuvel die met een mooie combinatie wordt diep gestuurd en door doelman Kuilder binnen de beruchte lijnen wordt neergelegd. De toegekende strafschop wordt door Lars van Geelkerken onberispelijk binnen geschoten. UDI heeft er zin in en blijft de druk erop houden. Het is wederom Lars van Geelkerken die met een fraaie actie zichzelf vrijspeelt en richting doel opstoomt. Naast hem is ook Robin Walk mee opgekomen en die krijgt de bal perfect aangespeeld en schiet beheerst de 0-5 binnen. Het slotaccoord is voor Knud v.d. Heuvel die na een mooie actie op links van Wassenberg diens voorzet aan de tweede paal binnen tikt. Daarmee wordt de 0-6 eindstand bereikt en kan scheidsrechter Verbakel zonder extra blessuretijd bij te trekken de wedstrijd beeindigen. Voor de Udenaren een lekkere wedstrijd in aanloop naar het treffen volgende week in Uden tegen DESO. Bovendien plaatst UDI zich nu voor de vierde bekerronde en daarin zal het thuis aantreden tegen de winnaar van MULO - Wittenhorst.

UDI: Sander Maas, Thijmen de Ruijter, Nick van Dijk, Randy Hofmeijer, Dick Smits (75. Dimitri Cremers), Joep van Geelkerken, Koen Bollen, Mark Werts (57. Robin Walk), Patrick Philippart (68. Knud v.d. Heuvel), Sam Wassenberg en Lars van Geelkerken.