Slechts één puntje voor UDI bij DOSKO (2-2)

Met een sterke wind die in de lengte richting over het veld joeg hadden beide teams erg veel moeite tot goede aanvallen te komen. UDI kende haar beste fase in het laatste kwartier van de eerste helft wat leidde tot een verdiende voorsprong. Ondanks de 1-2 wist men na de pauze echter geen controle te krijgen over het spel en was de gelijkmaker van DOSKO geen toeval. In een wedstrijd waarin beide teams de toeschouwers nauwelijks wisten te boeien was een gelijkspel uiteindelijk een terechte uitslag.

UDI kon vandaag weer beschikken over Wolf en dus was er weer meer dreiging vanaf de rechterkant. Bij DOSKO ontbraken een reeks spelers door schorsingen en blessures al zag de basiself er opzich nog redelijk vertrouwd uit. Meest in het oog springend vandaag was de harde wind die in de lengte over het veld ging. UDI begon in de eerste helft met de wind tegen. Helaas werden de voorwaartsen weinig over de grond gezocht want daar lagen de mogelijkheden. Een eerste kansje was voor Wolf maar zijn schot ging voorlangs. Halverwege de eerste helft kwam UDI ineens op voorsprong toen matig verdedigen van de thuisploeg resoluut werd afgestrafd. Hofmeijer bediende Lars van Geelkerken die op de achterlijn een lage voorzet gaf waar doelman Lodiers er niet goed uit zag en Wassenberg aan de tweede paal simpel in kon tikken. Niet veel later was het echter alweer gelijk toen rechterverdediger Derwort teveel ruimte kreeg en een goede voorzet kon geven die aan de tweede paal ongehinderd kon worden ingekopt door Wesley van Zundert.

Dan begint een goede fase van de Udenaren die de bal snel en laag rond laten gaan en ineens gaten in de verdediging van DOSKO weten te vinden. Eerst is het Wolf die vrij voor de doelman wordt gezet maar niet resoluut genoeg is en zijn inzet gekeerd ziet worden. Even later is het toch raak wanneer Wassenberg vanaf links een voorzet geeft die met de arm wordt tegengehouden door een DOSKO-speler. Scheidsrechter Puts heeft geen andere keuze als de bal op de stip te leggen en dat buitenkansje is aan Lars van Geelkerken wel besteed. Op slag van rust is het Wassenberg die goed weg wordt gestuurd door Philippart maar zijn inzet gaat via de binnenkant van de paal en een DOSKO-verdediger helaas niet in het doel.

Na de rust krijgt UDI de wind in de rug maar de ploeg blijkt daar erg veel moeite mee te hebben. De eerste twee kansjes zijn voor DOSKO met ondermeer een bal die rakelings naast gaat van Brosky. DOSKO zet wat meer druk en UDI heeft moeite om vooruit te voetballen. Grote kansen zijn er echter nauwelijks al krijgt Dick Smits nog een mogelijkheid maar zijn lob is net te kort en een prooi voor doelman Lodiers. Naarmate de wedstrijd vordert wordt UDI slordiger en dan kun je wachten tot DOSKO kansen krijgt. En dan bliijkt dat er maar een kans nodig is om te scoren. Het is linkerverdediger Kevin Jurgens die alle vrijheid krijgt en enkele UDI-spelers inclusief doelman Maas passeert en dan inschiet waar een sliding op de lijn te laat is en dus de 2-2 op het bord verschijnt. Een terechte gelijkmaker in een moeizame tweede helft waar beide ploegen het publiek niet echt kunnen boeien met het vertoonde spel. In de slotminuut lijkt UDI nog een kans te krijgen wanneer Wassenberg alleen op doelman Lodiers af gaat en buiten de zestien wordt neergehaald. De gele kaart voor de doelman is terecht maar de vrije trap levert niets op. Voor UDI dus een teleurstellend resultaat deze zondag. Komende week wachten bovendien twee belangrijke duels met eerst aanstaande donderdag de bekerwedstrijd thuis tegen Minor en dan volgende week zondag de inhaalwedstrijd uit bij Halsteren.

UDI: Sander Maas, Koen Bollen, Randy Hofmeijer, Nick van Dijk, Dick Smits, Joep van Geelkerken, Robin van Cuijk, lLars van Geelkerken, Tim Wolf, Sam Wassenberg en  Patrick Philippart (85. Knud v.d. Heuvel).