Strijd Blauw Geel tegen UDI onbeslist (0-0)

Vanavond was de derby tussen Blauw Geel en UDI een wedstrijd waarin UDI voor rust de betere ploeg was en het na de rust meer een gelijkwaardige strijd werd. Beide teams kregen kansen maar de doelmannen deden hun werk uitstekend en dus eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel.

Ondanks de wat mindere weersvoorspellingen was er redelijk wat publiek afgekomen op de derby met op de lange zijde tegenover de tribune weer heel veel Udense gezichten. Zij waren uiteraard benieuwd hoe de Udense achterhoede er vandaag uit zou zien met alle schorsingen waarmee de Udense ploeg te maken had maar keken ook uit naar het spel van Gerke van den Akker die volgende seizoen het blauw en geel inruilt voor de tricolores. De Udense verdediging stond met van Cuijk, Bollen, Hofmeijer en Cremers zoals verwacht en het viertal kon achteraf terug zien op een prima partij. Van den Akker werd door trainer Erwin van Breugel op de bank gehouden en mocht alleen de laatste paar minuten nog meedoen. Centraal op het Udense middenveld mocht Robin Walk vanaf de aftrap starten en hij kon terug zien op een prima wedstrijd.

De eerste speldenprikken kwamen vandaag van de gastheren met eerst een schot van Brian Peters waarbij doelman Maas eenvoudig redding wist te brengen. Even later kreeg Koen van Zuphen namens de thuisploeg een goede kopkans maar zijn inzet ging naast het doel. Het eerste wapenfeit van de Udenaren kwam van de voet van Lars van Geelkerken die zijn inmiddels befaamde traptechniek mocht tonen bij een vrije trap op flinke afstand van het doel. Zijn schot zeilde richting kruising maar de Veghelse doelman Vendrig liet zien een prima keeper te zijn want via de vingertoppen en het aluminium verdween de bal net over het doel. UDI is in die eerste helft de technisch betere ploeg zonder dat er echter veel gevaarlijke momenten ontstaan.

Een schotpoging van Van der Vlist gaat rakelings naast het Veghelse doel en even later is het weer een vrije trap van Lars van Geelkerken die voor gevaar zorgt maar wederom is doelman Vendrig paraat. Ook UDI-spits Wassenberg verrast dan nog bijna door een hoge bal direct op de slof te nemen maar helaas voor de Udenaren ging zijn inzet naast het doel.

Na de pauze begint Blauw Geel wat energieker aan het duel en er ontspint zich een wedstrijd met momenten voor beide doelen. Toch komt het echte gevaar vooral uit dode spelmomenten. Wederom is het van Geelkerken met een uitstekende vrije trap die dit keer laag richting benedenhoek gaat maar ook nu weer redt Vendrig uitstekend. Ook bij de Veghelnaren hebben ze in de persoon van Mustafa Guler een speler met een mooie traptechniek. Bijna halverwege de tweede helft krult hij een bal richting de bovenhoek maar nu zweeft UDI-doelman Maas goed richting de bal en tikt deze naast. Na een kort oponthoud vanwege enkele rookbommen van supporters van de thuisclub gaat de wedstrijd richting het einde. De beste kans is dan voor voor UDI wanneer Lars van Geelkerken een bal vol op de slof neemt maar zoals de hele wedstrijd is doelman Vendrig niet te passeren. Ook UDI-doelman Maas moet zich nog een keer inspannen op een hard laag Veghels schot maar ook hij houdt zijn doel vandaag schoon.

Al met al een duel waarin beide doelmannen zich vandaag konden onderscheiden en waarbij UDI de iets betere mogelijkheden had maar het uiteindelijke gelijke spel voor beide teams als een terechte uitslag zal worden gezien. Met nog drie duels voor de Udenaren voor de boeg doet het team in ieder geval nog steeds mee voor wellicht een periode. Voor UDI wachten eerst de thuisduels tegen Gestel en EHC en de afsluiting is het duel in Oss tegen DESO. Volop spanning in ieder geval in de Hoofdklasse B.

UDI: Sander Maas, Robin van Cuijk, Randy Hofmeijer, Koen Bollen, Dimitri Cremers, Joep van Geelkerken, Lars van Geelkerken, Robin Walk (87. Mark Werts), Tim Wolf, Sam Wassenberg  en Paul van der Vlist (75. Patrick Philippart).