Terechte winst UDI in beker tegen EVV (2-0)

Ondanks een zeer sterke wind speelde UDI vandaag zeker na rust een prima wedstrijd. Met elf Udenaren aan de aftrap werd Topklasser EVV met 2-0 huiswaarts gestuurd. Na de eerste treffer van Paul v.d. Vlist in de tweede helft moest het absolute hoogtepunt nog komen. Een vrije trap van Lars van Geelkerken vanaf een meter of veertig verdween onhoudbaar voor de EVV-doelman in de linkerbovenhoek. Met deze 2-0 werden de krachtsverhoudingen ook prima weergegeven. UDI plaatst zich door deze overwinning voor de halve finale van de districtsbeker waarin het uit gaat spelen tegen Avanti'31. Daarnaast speelt UDI volgend seizoen ook in de grote KNVB-beker.

De ziekenboeg bij de Udenaren was na de wedstrijd van afgelopen week alleen nog maar voller geworden want naast de al eerder geblesseerden Werts, Anpong en de Ruijter moesten vandaag ook Philippart en van den Heuvel toekijken. Gelukkig was bij de Udenaren vandaag Wolf wel weer van de partij en mocht jongeling Paul van der Vlist vandaag de linkerpositie voorin bezetten. EVV had zaterdag nog een inhaalduel gespeeld tegen UNA (en met 0-2 verloren) maar leek toch fit aan het bekerduel in Uden te beginnen. Vanwege de kwalificatiewedstrijden van Oranje onder 19 was het hoofdveld niet beschikbaar en dus werd er uitgeweken naar veld 6, het nieuwe kunstgrasveld.

De eerste helft begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van Cruijff en vervolgens begon UDI met de wind vol tegen aan de wedstrijd. Het was EVV dat iets gemakkelijker de bal rond liet gaan maar niet tot echte kansen kwam. Beide ploegen kregen eigenlijk maar een echte kans voor de rust. Eerst was het een actie van Wolf die terug legde op Joep van Geelkerken maar het geplaatste schot ging naast het doel. Vlak voor de pauze een moment van onoplettenheid bij UDI toen bij een vrije trap Mike Verheyen (te)veel vrijheid kreeg en goed kon inschieten maar doelman Maas pareerde de inzet.

Na de rust kreeg UDI de wind in de rug en ging het aanmerkelijk beter spelen. Er was ondermeer een kans voor Wolf en even later leek Wassenberg af te kunnen drukken maar beide keren was het nog net niet. Het venijn kwam halverwege de tweede helft toen de directe tegenstander van Wolf hem in de zestien meter vol met de elleboog raakte. De assistent scheidsrechter vlagde ook voor de overtreding maar werd genegeerd door scheidsrechter Meijers. Er werd doorgespeeld en via Udens balbezit kwam de bal diep richting Wassenberg die de bal verder leidde in de voeten van Paul van der Vlist die alleen voor de doelman geen fout maakt en beheerst via de binnenkant van de paal de 1-0 op het scorebord bracht. Grote vreugde aan Udense zijde en bovendien ook een dik verdiende voorsprong omdat UDI op dat moment de betere ploeg was.

Het hoogtepunt van de wedstrijd volgt dan enkele minuten later wanneer Lars van Geelkerken een vrije trap mag nemen en de bal nog wat verder weg moet leggen van de man in het zwart. Geen probleem voor Lars want ook vanaf deze afstand iis een doelpunt mogelijk. De pegel die vervolgens echter uit zijn voeten komt is geweldig en het Udense publiek ziet de bal richting de linkerbovenhoek vliegen. En gelukkig voor de maker is Kliksport present met een opname via de telefoon om deze wonderschone treffer voor het nageslacht te kunnen bewaren. De ontlading is groot en bij EVV zakt dan vrijwel direct de moed in de schoenen.

{youtube}Cn0Hv4MT6z4{/youtube}

Ongeveer vanaf de aftrap krijgt UDI dan nog een volgende kans maar de boogbal van Robin van Cuijk gaat via de onderkant van de lat weer terug het veld in. EVV probeert dan nog wel maar weet niet echt te overtuigen. Een bijzonder moment is er dan nog wanneer een EVV-er UDI-aanvoerder Hofmeijer een rode kaart probeert aan te smeren door tegen een al vele seconden lang uitgestoken arm aan te lopen en met veel misbaar te gaan liggen. Scheidsrechter Meijers stond echter dichtbij en goed opgesteld en gaf de vrije trap aan de Udenaren. Kort voor het einde moet Lars van Geelkerken dan nog met een blessure naar de kant en hopelijk valt dat mee met het oog op de topper volgende week zondag wanneer UDI op bezoek gaat bij koploper Dongen en daar graag voor een verrassing wil gaan zorgen. UDI plaatst zich door de winst van vandaag dus voor de halve finale van de districtsbeker waarin het uit zal komen tegen Avanti'31. Deze wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 14 april aanvang 19:30 uur in Schijndel. Daarnaast is de winst van vandaag goed voor deelname volgend seizoen aan de landelijke KNVB-beker.

Klik hier voor verslag Bas Gösgens met Skyline

UDI: Sander Maas, Koen Bollen, Randy Hofmeijer, Nick van Dijk, Dick Smits, Joep van Geelkerken, Robin van Cuijk, Lars van Geelkerken (81. Robin Walk), Tim Wolf, Sam Wassenberg en  Paul van der Vlist (89. Mees Linders).