UDI en Minor in evenwicht in nat bekerduel (2-2)

UDI speelde vanavond in het tweede duel in de bekerpoule thuis op het hoofdveld tegen Minor uit Nuth. UDI was de eerste helft de betere ploeg en scoorde ook maar twee fouten bij het uitverdedigen werden keihard afgestrafd en dus was het 2-2 bij rust. Na de rust had UDI het speloverwicht en loerde Minor op de counter. De beste kans was vlak voor tijd voor Lars van Geelkerken maar hij treuzelde iets te lang zodat een verdediger kon ingrijpen. De wedstrijd eindigde daarmee in een gelijkspel.

Vlak voor aanvang van de wedstrijd begon het vanavond te regenen en echt droog werd het niet meer op het Udense hoofdveld. Mede door het slechte weer was de publieke belangstelling ook niet zo groot. De Udense ploeg begon vandaag weer met het vertrouwde duo Hofmeijer en Anpong in het centrum zodat de Ruijter weer op rechtsachter kwam te spelen. Voorin kreeg Wolf de voorkeur zodat jongeling v.d. Heuvel op de bank mocht beginnen. De wedstrijd begon wat aftastend met de eerste kans na een kwartier spelen voor Wassenberg die een hoge voorzet knap controleerde maar vervolgens zijn schot gekeerd zag worden door doelman Silkens. Een minuut later was het wel raak toen Lars van Geelkerken een goede voorzet gaf die door Wassenberg met een bekeken kopbal in het doel werd gewerkt (1-0). Kort erna was het bijna 2-0 toen Lars van Geelkerken een enorme pegel in de benen had maar de bal ging via de paal naast. Minor was niet onder de indruk en zette steeds vroeg druk wanneer UDI van achteruit wilde opbouwen. Men hoopte daarbij op een foutje en dat kwam er ook toen Hofmeijer slordig speelde en de bal in de voeten van Amin Elalji kwam die simpel binnen schoot. Enkele minuten later was UDI achterin weer slordig en kon doelman Maas een terugspeelbal met moeite tot hoekschop verwerken. Die werd snel genomen en door Tjemu Kunu goed ingeknikt. Een deceptie voor de Udenaren die nu tegen een 1-2 achterstand aan keken. UDI zette direct even aan en wist met goed combinatiespel direct kansen te creëeren. Na een half uur spelen is het een knappe een-twee tussen Wolf en Wassenberg waarna eerstgenoemde beheerst terug legt op de inlopende Werts die de gelijkmaker in kan tikken.

Archieffoto: Mark Werts scoort 2-2

Na de rust zijn er geen mutaties en zet UDI direct druk. Het heeft ook een flink overwicht maar moet alert zijn op de snelle counters van de gasten. Een goed schot van Robin van Cuijk en een kopbal van de Ruijter zijn een prooi voor de doelman. Aan de andere kant is Sander Maas alert op een laag schot van Minor. UDI voert de druk dan verder op en komt vaker voor het Minor-doel maar echte uitgespeelde kansen zijn schaars. Een goed schot van Wassenberg wordt prima gekeerd. Minor krijgt het steeds moeilijker omdat menig speler aan het einde van zijn krachten is maar de ploeg blijft geconcentreerd en bovendien netjes voetballen. Met nog een minuut of vijf op de klok wordt Lars van Geelkerken diep gestuurd met naast hem Wolf die iets te diep loopt en dus is er net te lang twijfel. In plaats van hard uithalen kan een verdediger de bal met het puntje van de schoen wegtikken. De wedstrijd eindigt daarmee in een 2-2 gelijkspel. De andere bekerwedstrijd in deze poule tussen Orion en Juliana'31 werd door de bezoekers uit Malden in de laatste twee minuten omgezet van een 2-1 achterstand naar 2-3 winst.

UDI 1 speelt zaterdagavond de derde wedstrijd in deze bekerpoule en dan is in Uden Orion uit Nijmegen te gast. De wedstrijd begint om 18:00 uur. UDI moet in deze wedstrijd minimaal gelijkspelen om de tweede bekerronde te behalen.

UDI: Sander Maas, Thijmen de Ruijter (78. Koen Bollen), Randy Hofmeijer, Ritchie-Sam Anpong, Dick Smits, Joep van Geelkerken (84. Robin Walk), Robin van Cuijk, Mark Werts (72. Knud v.d. Heuvel), Tim Wolf, Sam Wassenberg en Lars van Geelkerken.