UDI onderuit tegen koploper Dongen (1-3)

UDI speelde vandaag een prima eerste helft maar vergat te scoren wat Dongen op slag van rust wel deed. Na de rust kwamen Dongen op 0-2 en leek de wedstrijd dood totdat UDI ineens de 1-2 binnen wist te werken. Toen ontspon zich in de laatste tien minuten een boeiend duel waarbij Dongen alle moeite had de gelijkmaker te voorkomen. Uit een snelle counter was het echter Dongen dat met de 1-3 de wedstrijd in de extra tijd definitief besliste.

Bij een lekkere temperatuur was het goed toeven langs de lijn op het Udense sportpark waar de publieke belangstelling gezien het affiche van vandaag toch wel enigszins tegen viel. Ongetwijfeld had dat echter ook te maken met de uitzending van Feyenoord tegen Ajax. Bij UDI kon trainer Bas Gösgens geen beroep doen op Robin van Cuijk die met een liesblessure aan de kant bleef. Mark Werts begon vandaag als reserve zodat Koen Bollen en Lars van Geelkerken vandaag op het middenveld speelden en Philipart samen met Wolf en Wassenberg voorin acteerde. De start van de wedstrijd was voor UDI dat al in de eerste minuten twee goede kopkansen zag voor Wassenberg maar doelman Taal redde bekwaam en zag de andere inzet naast het doel gaan.Er zijn dan nog geen tien minuten gespeeld wanneer Lars van Geelkerken een mooi indraaiend schot lost wat over doelman Taal op de paal belandt. Dongen heeft moeite met UDI en begaat enkele forse overtredingen via Koenen en de Bont die tot verbazing van de Udenaren beide geen gele kaart ontvangen van scheidsrechter Coppens.

Na een half uur is er een grote kans voor UDI wanneer Lars van Geelkerken een harde vrije trap neemt en zijn inzet met de nodige moeite door Dongen-doelman Taal half gekeerd wordt. In de rebound is de Ruijter echter niet koelbloedig genoeg en schiet gehaast over het doel. In de laatste minuut van de eerste helft komt Dongen dan toch op 0-1 wanneer Hofmeijer in de Udense verdediging een corner niet goed weg kan werken en de afvallende bal door Rosalia wordt binnen geschoten. Zuur voor de Udense aanvoerder die vandaag verder een prima wedstrijd speelde en de Bont geen kans gaf.

Na de rust begint UDI weer sterk en is de eerste kans voor Bollen na goed doorkoppen van van Geelkerken maar doelman Taal tikt de bal net naast. Ook kansen van Wassenberg en de Ruijter gaan via een tegenstander naast het doel. Na ruim tien minuten is er weer een prima kans wanneer Wolf een voorzet geeft op Wassenberg maar zijn kopbal gaat naast het doel. UDI speelt de tweede helft nog vaker als de eerste helft de lange bal en speelt daarmee Dongen in de kaart want het gevaar komt vooral van de snelle combinaties en niet door de lucht. Halverwege de tweede helft is het Dongen dat via een mooie aanval op 0-2 komt. Het is Remon Koenen die met een fraaie steekbal Jaap van der Waarden diep stuurt en die scoort met een mooi schot in de rechter bovenhoek. Scheidsrechter Coppens haalt zich dan de woede van de Udense aanhang op de hals wanneer hij Hofmeijer geel geeft wegens praten maar even later Dongen-speler Henskens spaart voor hetzelfde vergrijp. De man in het zwart heeft het sowieso niet eenvoudig vanmiddag en moet veel duels beoordelen waarbij hij niet altijd even gelukkig was met zijn beslissingen.

Met nog een kwartier te spelen komen Werts en v.d. Heuvel in het spel om te proberen het spel te keren. Jongeling v.d. Heuvel wordt meteen gevaarlijk vanaf links. De hardwerkende Philippart krijgt met nog iets meer dan tien minuten te gaan een goede kans maar doelman Taal redt uitstekend op de knal van de UDI-speler. In de rebound schiet Koen Bollen de bal over. Even later is dan toch raak wanneer de bal in een kluwen van spelers voor de voeten van Philippart valt en dan is het eindelijk zover dat de bal in de touwen gaat (1-2). De laatste tien minuten zijn voor het publiek het meest interessant, UDI gaat volop de strijd aan en zoekt naar de gelijkmaker. Het is ook steeds erg druk in het Dongense strafschopgebied maar met kunst en vliegwerk worden de ballen tegen gehouden. Uiteraard geeft UDI achterin nu veel ruimte weg en lijkt van der Waarden te gaan scoren maar Sander Maas reageert uitstekend en ranselt de bal uit het doel. Aan de andere kant zijn er goede pogingen van Wassenberg, Bollen en v.d. Heuvel maar een treffer komt er niet. Terwijl UDI massaal aandringt is het Dongen dat in de slotminuut in de tegenstoot via Glen Kools de 1-3 binnen werkt. Voor UDI een zure nederlaag omdat een gelijkspel vandaag verdiend was geweest. Om te kunnen scoren moeten er echter meer doelpogingen tussen de palen komen en dat ontbeert de laatste weken enigszins bij de Udense ploeg. Volgende week gaat UDI de verre reis maken naar de nummer drie van de ranglijst Vlissingen.

UDI Dongen5

UDI: Sander Maas, Thijmen de Ruijter, Randy Hofmeijer, Ritchie-Sam Anpong, Dick Smits (75. Knud v.d. Heuvel), Joep van Geelkerken, Koen Bollen, Lars van Geelkerken (75. Mark Werts), Tim Wolf, Sam Wassenberg en Patrick Philippart.