UDI overtuigend naar finale districtsbeker (0-5)

De Udense ploeg deed vanavond wat moest gebeuren. In een eenzijdig duel werd derdeklasser Avanti'31 met 0-5 verslagen via ondermeer twee treffers van Wassenberg en tweemaal v.d. Vlist. Invaller Philippart zorgde voor de laatste treffer. In de finale op zondag 22 mei gaat UDI het opnemen tegen Chevremont dat vanavond na de 0-0 en daaropvolgende pingels won van Groene Ster. De ploeg uit Kerkrade is zeer overtuigend kampioen geworden in de eerste klasse en speelt volgend seizoen dus in de Hoofdklasse. Een mooi affiche en hopelijk ook veel toeschouwers op het complex van Prinses Irene in Nistelrode.

Op een prima bespeelbare kunstgrasmat en voldoende verlichting troffen vandaag Avanti'31 en UDI elkaar in Schijndel in het kader van de districtsbeker. De echte prijs verdienden beide ploegen natuurlijk al door het zich plaatsen voor deelname aan de KNVB-beker volgend seizoen maar uiteraard wilden beiden nu toch ook wel graag een plekje in de finale bereiken. Bij UDI waren Hofmeijer en Smits niet helemaal fit en die zaten dus op de bank. Evenals zondag stond ook vandaag Dimitri Cremers weer in de basis maar nu op zijn oude vertrouwde linksachter positie. Het centrum van de verdediging was vandaag voor Bollen en van Dijk.

Beide ploegen begonnen voor het oog van het royaal opgekomen publiek zoals verwacht scherp aan het duel. De eerste kans is voor Wassenberg wanneer Avanti-doelman van Kaathoven mis tast bij een hoge bal maar de inzet van de Udense spits wordt geblokt. Kort daarna het eerste, en achteraf gezien gevaarlijkste, wapenfeit van de thuisploeg wanneer UDI te ver naar voren speelt en verrast wordt door een lange bal op van Vorstenbosch. De aanvaller gaat alleen op doelman Maas af maar is net niet snel genoeg en op het moment dat hij wil schieten is het de mee terug gekomen van Dijk die de bal verovert. Avanti probeert het spel op te bouwen met lange ballen op de lange van Heeswijk die dan door kan koppen op een van de twee spitsen. Het plan lukte echter maar zelden doordat de Udense verdedigers fel de duels in gingen. Halverwege de eerste helft een volgende kans voor UDI wanneer een lange bal van Cremers door Wolf voor de voeten van Wassenberg wordt gekopt maar diens inzet wordt knap gekeerd door de Schijndelse doelman. Na een half uur is het dan eindelijk wel raak. Wassenberg wordt op de rand van de zestien met de rug naar het doel aangespeeld, draait kort weg en tikt de bal beheerst in het doel (0-1). UDI blijft geduldig zoeken naar de ruimte en de Schijndelse verdediging heeft steeds meer overtredingen nodig om de Udense ploeg af te stoppen. Enkele minuten voor rust is er de zoveelste overtreding op Wolf waarna Lars van Geelkerken met een fraaie vrije trap de bal op het hoofd Wassenberg plaatst die simpel binnen kopt. De wedstrijd is daarmee feitelijk al beslist.

Na de rust is het UDI dat weer direct vol gas geeft en de wedstrijd definitief in het slot wil gooien. Na een afgekeurde treffer van Wolf (randje buitenspel) was het enkele minuten later toch raak. Het is Wassenberg die inspeelt op Lars van Geelkerken die doortikt op van der Vlist en de jongeling rondt zeer koeltjes af (0-3). Twee minuten later is het alweer raak en weer is hetzelfde trio in de hoofdrol. Na een vloeiende combinatie schiet van der Vlist nu hoog binnen en bekroont daarmee zijn uitstekende wedstrijd tot dan toe.

Met deze royale voorsprong en nog ruim een half uur te spelen gaat een drietal spelers zich warm lopen om korte tijd later in het veld te komen waarbij Joep van Geelkerken, Wolf en Wassenberg rust krijgen met het oog op de belangrijke wedstrijd van zondag tegen Groene Ster. Voor hen in de plaats komen Philippart, Walk en Oomen. UDI blijft gewoon druk zetten en probeert vooral via de flanken tot aanvallen te komen. Uiteindelijk is het Philippart die uit een van deze aanvallen op aangeven van van Geelkerken weet te scoren. In de laatste minuten zijn er nog grote kansen voor van Cuijk, Philippart, Oomen en de Ruijter maar een extra treffer zit er niet meer in. Al met al een uitstekende overwinning voor UDI en daarmee dus ook de plek in de finale van de districtsbeker welke in Nistelrode zal worden gespeeld. Met tegenstander Chevremont uit Kerkrade treft men een tegenstander van formaat en dus een mooi affiche welke hopelijk die fel begeerde prijs oplevert. Maar nu gaat de aandacht uiteraard eerst naar het inhaalduel komende zondag tegen Groene Ster waarbij UDI haar plek op de vierde plaats wil versterken.

UDI: Sander Maas, Thijmen de Ruijter, Nick van Dijk, Koen Bollen, Dimitri Cremers, Joep van Geelkerken (63. Robin Walk), Lars van Geelkerken, Robin van Cuijk, Tim Wolf (63. Raoul Oomen), Sam Wassenberg (63. Patrick Philippart) en Paul van der Vlist .