UDI royaal onderuit tegen OSS'20 (0-3)

De start van de wedstrijd speelde UDI aardig maar grote kansen kwamen er niet. Na een half uur kwamen de gasten via de Groot op een 0-1 voorsprong. UDI heeft dan steeds meer moeite met de snelheid en het felle spel van de Ossenaren. Direct na de rust straft de Groot een foutieve terugspeelbal af en brengt de 0-2 op het bord. De wedstrijd is dan in feite al gespeeld ook al brengt van Lith dan ook de 0-3 nog op het scorebord. Een matige wedstrijd dus van de Udenaren die volgende week thuis tegen DOSKO de kans krijgen wel de drie punten in eigen huis te houden.

UDI begon vandaag in dezelfde startopstelling als de laatste weken. En de start was ook voor de Udenaren die al na twee minuten dachten een penalty te krijgen toen Lars van Geelkerken binnen de beruchte lijnen gevloerd werd. Tot verbazing van velen vond scheidsrechter Horst het echter niets. De verdere opening van het duel was aardig om te zien met UDI meer in balbezit en OSS'20 dat met lange ballen op zoek was naar de spitsen de Groot en van Lith. Halverwege de tweede helft onderschept Wassenberg een slechte terugspeelbal maar in de combinatie met Wolf komt het helaas niet tot een schotpoging. Na bijna een half uur komt OSS'20 op voorsprong wanneer de Groot op randje van buitenspel wordt diep gestuurd. Oog in oog met doelman Maas mikt hij eerst op de paal maar de rebound is dan wel raak (0-1). UDI krijgt dan nog kleine kansjes via Wassenberg en Lars van Geelkerken maar gescoord wordt er niet. Via Irey Sadal krijgen de bezoekers ook nog een kans maar via doelman Maas gaat de bal naast.

Na de rust valt direct de beslissing in de wedstrijd wanneer de Ruijter te kort terugkopt op doelman Maas en spits de Groot er slim tussen komt en de bal in het lege doel plaatst. UDI probeert dan wel aan te zetten maar mist de echte overtuiging waar OSS'20 feller in de duels is. Wanneer op het middenveld de bal in een woud van benen ineens voor de voeten van Bob van Lith komt gaat die er snel vandoor en schuift de bal beheerst voorbij Maas in het doel (0-3). Voor iedereen had de scheidsrechter de wedstrijd op dat moment mogen affluiten want veel goede momenten kwamen er niet meer UDI was vandaag niet bij machte dwingend voor het doel te komen en OSS'20 vond het allemaal wel best zo. Dick Smits mikt nog een vrije trap op de paal en invaller Ferry van den Berg krijgt nog een levensgrote kans op de vierde treffer maar die komt er niet. Een terechte overwinning van de bezoekers uit Oss en voor UDI nu dus de opdracht de aandacht te verleggen naar het volgende duel volgende week thuis tegen DOSKO.

UDI: Sander Maas, Thijmen de Ruijter, Randy Hofmeijer, Ritchie-Sam Anpong, Dick Smits, Joep van Geelkerken, Robin van Cuijk (56.Patrick Philippart), Mark Werts (66. Koen Bollen), Tim Wolf, Sam Wassenberg en Lars van Geelkerken.