UDI simpel door in beker na winst op Minor (4-0)

De beslissing in deze wedstrijd was er al na 21 minuten toen UDI met 3-0 voor kwam. Minor dat met een aantal invallers moest spelen kreeg geen vat op de Udense aanvallen. Het enige wat UDI zichzelf mocht verwijten was dat het in het restant van de eerste helft niet vaker wist te scoren. Na de pauze bleef UDI aanvallen maar wist het tot minder kansen te komen. Toch werd het 4-0 door Bollen en na de rode kaart voor Gegvataj was het definitief gedaan met het verzet van de ploeg uit Nuth. UDI liet jongelingen invallen en voetbalde de wedstrijd rustig uit.

Met de eerste ontmoeting tegen Minor in de poulefase van het bekertoernooi in het achterhoofd leek UDI op voorhand een lastig duel tegemoet te gaan. De gasten moesten echter enkele spelers missen in verband met schorsingen en werkzaamheden en moesten dus aantreden met een aantal invallers. Bij UDI kon men vandaag ruim kiezen uit de beschikbare spelers. Er werd vanavond gespeeld op het Udense hoofdveld met een perfect geprepareerde grasmat. Het eerste kansje is voor Minor maar de inzet gaat net naast het doel. Al binnen tien minuten is het raak voor UDI wanneer van Cuijk een voorzet geeft op Philippart die aanneemt en vervolgens beheerst binnen schiet. UDI blijft vol druk zetten en Lars van Geelkerken is dicht bij een treffer maar doelman Knarren redt prima. UDI creëert vooral veel kansen via de rechterkant waar Gydo Knapen absoluut geen vat heeft op de snelle Wolf.

Nog voordat de twintig minuten voorbij zijn is het 2-0 wanneer van Cuijk uit een hoekschop de bal na een kluts voor de voeten krijgt en scoort. Nog voordat Minor het goed en wel in de gaten heeft is het ook 3-0 wanneer Joep van Geelkerken een aanval onderschept en met een steekpass Wolf bereikt die beheerst binnen schiet. Minor hoopt dan dat UDI het wat rustiger aan gaat doen maar de Udense ploeg heeft er zin in en bestookt het doel van Minor. Eerst mikt Philippart nog op de paal en even later krijgt Lars van Geelkerken twee uitstekende kansen maar doelman Knarren reageert twee keer voortreffelijk.

Bij Minor heeft men wat omzettingen gedaan en inmiddels krijgt Wolf zijn derde tegenstander voor zich. UDI heeft zich voorgenomen gewoon door te gaan en krijgt nu ook vanaf links wat meer ruimte. Eerst is het van Cuijk die gestuit wordt door de doelman maar even later is het wel raak. Philippart stoomt vanaf links op en geeft een harde lage voorzet die door Bollen vanaf een niet zo eenvoudige plek hard wordt binnen geschoten (4-0). Wanneer dan even later Gegvataj met rood van het veld moet na een flinke overtreding op Wolf is de wedstrijd gedaan. UDI gaat aan het wisselen en laat een aantal jongelingen hun opwachting maken. Er zijn nog goede kansen voor Wassenberg en Bollen maar gescoord wordt er niet meer en dus plaatst UDI zich bij de laatste acht in het bekertoernooi. Zondag wacht de inhaalwedstrijd bij Halsteren waarvoor men met het optreden van vanavond toch weer met een goed gevoel heen kan reizen. Uiteraard is er dan meer tegenstand te verwachten maar vanavond werd er alvast lekker gebald.

UDI: Sander Maas, Koen Bollen, Randy Hofmeijer (75. Robin Walk), Nick van Dijk, Dick Smits, Joep van Geelkerken (61. Mees Linders), Robin van Cuijk, lLars van Geelkerken, Tim Wolf (61. Knud v.d. Heuvel), Sam Wassenberg en  Patrick Philippart.