UDI via winst tegen TOP ronde verder in Provincie Brabant Cup (4-1)

Met een temperatuur net onder het vriespunt speelde UDI vanavond op kunstgras de tweede wedstrijd om de Provincie Brabant Cup. Met een team met de nodige jeugdige invallers nam men het op tegen sv TOP. De Osse ploeg kwam via Tuithof nog op voorsprong maar naarmate de wedstrijd vorderde had UDI het overwicht en wist het nog vier keer te scoren.

Bij UDI kregen vandaag diverse spelers rust en dus mochten een aantal jonge talenten hun opwachting maken in de basis. Vanaf de aftrap was het sv TOP dat snel druk zette en ook de eerste kans kreeg via Tuithof maar doelman Vialle wist te redden. Even later was het alsnog raak toen wederom Tuithof verrassend uithaalde en UDI-doelman Vialle de bal door de handen in het doel zag rollen. UDI liet zich echter niet van de wijs brengen en probeerde met snelle aanvallen het Osse doel op te zoeken. De eerste kans is er voor Mees Linders maar de Osse doelman redt met het nodige geluk. Op de rechterkant zorgt Wijdeven voor veel gevaar met zijn snelheid en het eerste doelpunt van de Udense ploeg komt dan ook niet onverwacht na zijn voorbereidend werk. De voorzet op Paul v.d. Vlist is uitstekend en diens schot gaat hard aan de eerste paal binnen. Bij TOP wordt het spel dan onnauwkeuriger en is er steeds sneller balverlies. UDI krijgt nog een prima kans via een lage schuiver van Hofmeijer maar zijn schot gaat in het zijnet.

Archiefbeeld eerder dit seizoen

Na de rust komt TOP nauwelijks meer van de eigen helft af en is het wachten op de Udense treffers. De eerste komt al na enkele minuten na een vrije trap van Smits (2-1). Ook Wassenberg krijgt dan een prima kans maar zijn inzet gaat rakelings naast. Als hij even later binnen de zestien wordt gevloerd is de wedstrijd definitief gespeeld als Lars van Geelkerken het vonnis vanaf de stip voltrekt. Bij UDI komen dan nog meer jongelingen in het veld en blijft het aanvallen vrolijk verder gaan. Vanaf de linkerkant zijn het invaller v.d. Heuvel en Smits die prima voorzetten in huis hebben. De eveneens ingevallen A-junior Oomen profiteert hier van door een lage voorzet beheerst binnen te tikken. Al met al een wedstrijd waarin de jeugd de nodige minuten heeft kunnen maken. Zondag tegen DOSKO zal er weer een heel ander team op het veld staan maar dan gaat het ook weer om de echte punten.

UDI: Brian Vialle, Frank Wijdeven (77. Wesley Vogels), Randy Hofmeijer, Nick van Dijk, Dick Smits, Mees Linders, Robin van Cuijk, Paul v.d. Vlist (70. Raoul Oomen), Lars van Geelkerken, Sam Wassenberg (62. Knud v.d. Heuvel) en  Patrick Philippart.