UDI wint van Halsteren na goede eerste helft (2-1)

UDI kreeg vandaag bezoek van Halsteren, de kampioen uit de eerste klasse van vorig seizoen. De eerste helft speelde UDI sterk en kreeg ook de betere kansen. Een slimme actie van Robin van Cuijk zorgde voor de openingstreffer en vlak voor rust werd het 2-0 door Werts na goed werk van Wassenberg. De strafschop tegen wegens vermeend vasthouden door Hofmeijer was ogenschijnlijk simpel gegeven en werd benut door de gasten (2-1). Na de pauze kreeg UDI ook nog kansen maar na de tweede gele kaart voor Meijer kreeg Halsteren ondanks een man minder toch nog wat kansjes. Toch bleven de drie punten in Uden en daarmee zes punten voor UDI uit de eerste twee duels.

UDI begon vandaag zoals verwacht in dezelfde opstelling als vorige week bij Gestel. Het eerste venijn kwam via de rechterzijde waar Wolf zijn directe tegenstander Meijer direct liet zien wat hij vandaag kon verwachten en dat leverde al direct de gele kaart op voor de man uit Halsteren. Even later gaat een schot van Joep van Geelkerken net over. Ook Halsteren verstopt zich niet en de eerste kans is voor Bedaf die op de lat kopt na een voorzet van Zschusschen. Halverwege de eerste helft lijkt UDI haar sterke spel te bekronen wanneer Wassenberg een bal onderschept en alleen op de doelman af mag. Zijn schot gaat echter naast het doel. Bij UDI achterin laat Maas enkele keren zijn kunnen zien na een goede redding op een schot van Bandjar en ook is hij alert om de bal van de voeten van Bedaf af te plukken. UDI is overal op het veld net iets sneller aan de bal en wint ook veel duels. Na een hoekschop komt UDI dan toch op voorsprong. De bal wordt kort genomen en ingespeeld op Smits die laag inschiet aan de eerste paal waar Robin van Cuijk de bal net iets van richting veranderd en daarmee iedereen kansloos laat (1-0).

Op slag van rust maakte UDI de tweede treffer toen Wassenberg een lange bal goed controleerde en doelman van Nijnatten omspeelde. Vervolgens ging hij niet voor eigen succes maar zag Werts perfect vrij staan die de buitenkans ook simpel wist te verzilveren. Wanneer iedereen denkt dat UDI comfortabel met twee treffers voorsprong kan gaan rusten ligt de bal ineens op de stip. Bij een lange bal zou Hofmeijer zijn tegenstander vastgehouden hebben en dus besloot scheidsrechter Kox tot een pingel die door Rick Schouw beheerst werd gescoord.

Na de rust blijft UDI de ploeg met het betere spel en het controleert een groot deel van het speelveld. Er komt een schietkans voor Wassenberg maar die gaat net naast. Even later gaat van Nijnatten goed gestrekt naar de hoek op een hard schot. De rebound van Joep van Geelkerken uit een moeilijke hoek pakt hij wederom knap. Na bijna twintig minuten krijgt Meijer zijn tweede geel na het wegtrappen van een bal en kan dus gaan douchen, een wel erg zware straf om iemand hiervoor zijn tweede geel te geven. In de tumult die ontstaat op de bank wordt vervolgens ook trainer Gabriels van Halsteren met rood weg gestuurd. Zoals echter vaak zorgde deze man-meer situatie voor UDI niet voor rust. De concentratie zakte wat weg en de ploeg ging achteruit inzakken. Halsteren rook haar kans en probeerde druk te zetten. Het spelpeil bij de Udenaren werd magertjes. Gelukkig bleef doelman Maas scherp en wist hij tweemaal goed redding te brengen. UDI kreeg ook nog wat kansjes maar het echte venijn ontbrak. Als een Robin van  Nijnatten van Halsteren dan in blessuretijd nog net over kopt zucht het aanwezige publiek van opluchting. Deze laatste fase van de wedstrijd was niet goed maar uiteindelijk toch voldoende voor drie punten en dus is UDI samen met Vlissingen de koploper. Volgende week gaat de reis naar het verre Zuiden waar in Heerlerheide Groene Ster wacht.

UDI: Sander Maas, Thijmen de Ruijter, Randy Hofmeijer, Ritchie-Sam Anpong, Dick Smits, Joep van Geelkerken, Robin van Cuijk, Mark Werts (77.Patrick Philippart), Tim Wolf (85. Koen Bollen), Sam Wassenberg en Lars van Geelkerken.