Het waren drie minuten bij MVC (2-4)

CIMG7681Deze zondag was MVC de tegenstander voor de vrouwen van UDI'19. Na de thuiswedstrijd in de eerste seizoenhelft met 8-0 gewonnen te hebben straalde MVC uit niet veel illusies te hebben voor deze wedstrijd, maar deze onzekerheid duurde precies 2 minuten.

Na een mislukte aanval van een fel startende Udi pikt een van de speelsters van MVC de bal op eigen helft op en weet in een solo af te ronden in de Udense goal. Door deze vroege voorsprong kreeg MVC veel vertrouwen waardoor zij heel fel gingen spelen en Udi daar duidelijk problemen mee had. Hierdoor maar ook door een slecht te bespelen veld kwamen passes niet aan en vocht Udi tegen zichzelf. In de 30e minuut komt Michelle van een meter of 20 in scoringspositie maar helaas word haar schot nog gekeerd, Kerensa was het meest attent op de terugkomende bal en weet dit kansje netjes af te ronden. 1-1. Hierna weet Udi zich te hervinden en is duidelijk de sterkere partij in de rest van de eerste helft.

Ondanks afspraken om de tweede helft weer fel te starten was het MVC die hier voor het grote gevaar zorgt, vooral de snelle rechtsbuiten van MVC bracht de Udense verdediging vaak in problemen. In de 56e minuut ging het in een keer hard. Een breedtepass van Lien word door Lieke goed opgepakt en weet netjes te scoren. 1-2. Meteen na de aftrap zet MVC een aanval op wat resulteert in een handsbal van Maddy en word de toegekende penalty in de 57e minuut benut. 2-2. Blijkbaar was Kerensa het hier niet mee eens en weet na een solo in de 58e minuut de 2-3 op het scorebord te zetten. Drie minuten waarin de wedstrijd werd beslist. In de 78e minuut weet Lieke  met een mooie lop de eindstand van 2-4 op het scorebord te zetten. Al met al, geen mooie wedstrijd maar wel een terechte winnaar.

Opstelling: Marinka, Danielle (70e minuut Katya), Kim (60e min Nina), Ellen, Michelle, Dorienke, Nalini, Lieke, Lien, Kerensa.