Logische 3 punter vrouwen 1 tegen VCB (3-0)

udi-vcb-2Vandaag zat de bespreekruimte helemaal vol want we zijn bijna compleet. Bregje heeft groen licht van de dokter om weer te sporten. Kady gaat volgende week weer met de groep meetrainen en als alles goed loopt verwachten we haar weer binnen enkele weken bij de wedstrijdselectie. Dit maakt het dus weer uitdagender voor de trainer om keuzes te maken. Zo ook vandaag .. 5 speelsters op de bank betekent teleurstellingen..maar goed, dit hoort er uiteindelijk bij.

De tegenstander speelde goed vanuit hun verdedigende organisatie. Ze bouwden het achterin redelijk dicht en probeerde er via hun 2 spitsen uit te komen. Verdedigen lukte hun wel maar aanvallend waren ze deze ochtend onmachtig tegen onze solide staande verdediging.

udi-vcb-2

Na ongeveer 15 minuten slaagde we er in om door hun verdedigde stelling te breken. Na een goede voorbereiding van Lieke wist Babet het net te vinden. Daarna zakken we voetballend wat weg door erg slordig te gaan voetballen, passes komen niet aan of worden zelfs slecht gegeven. Gelukkig kan dit wat lijden want zoals gezegd komt VCB niet goed aan aanvallen toe.

In de rust moeten we noodgedwongen 3x wisselen door blessures.

In de 65ste minuut valt de logische 2-0. Uit een corner van Kerensa kopt Lieke, bij de tweede paal, keurig de bal binnen. Daarna beginnen we wat beter te voetballen. Er ontstaan wat leuke combinaties wat gevaar voor de goal van VCB oplevert. In de 60ste minuut maakt Lien haar eerste officiële minuten als speelster van vrouwen 1 en in de 80ste   minuut maakte Bregje haar rentree na blessureleed van een  week of 3. In de 88ste   minuut maakt Lieke het keurig af na een pass, op maat gegeven, van Dimphy.