UDI vrouwen 1 ten koste van Festilent verder in Beker (1-3

festVandaag stond de 1-8 finales van de beker op het programma de tegenstander was Festilent vrouwen 1. Een tegenstander die we sterker achtte ze staan immers vierde in de 2de klasse. Het werd uiteindelijk 1-3 in Udens voordeel

UDI kon vandaag vrijuit spelen want we moesten tegen een team dat goed meedeed in de tweede klasse. De vrouwen van Festilent had meer te verliezen als wij, zij spelen immers hoger en waren het laatste team van de vereniging dat nog in de beker zat.
Het feit dat wij vrijuit konden spelen was voor ons erg fijn, wij probeerden een beetje achterover te leunen en het initiatief aan hen over te laten. En dan vanuit een omschakelingsmoment toe te slaan. Dit lukte dan ook in de 10de en in de 20ste minuut waarbij Bregje op bijna identieke manier de keepster verschalkte door vanaf 20 meter de bal met gevoel in de uiterste hoek plaatste.
In de 43ste minuut deed Festilent nog wat terug vanuit een goede aanval die de aanvalster keurig in de korte hoek plaatste.

De tweede helft was het eigenlijk een kwestie van `vrouwen en kinderen eerst`. Festilent ging op zoek naar de gelijkmaker maar het lukte hun niet om het UDI

supermoelijk te maken. De beste kansen waren ook voor UDI maar we wisten tot daar aan toe het harde, voornamelijk verdedigend, werk niet te verzilveren met een stiekeme countergoal.

kerens fest

In de eindfase koos Festilent ervoor om nog meer naar voren te voetballen en schoof de laatste man door. De ruimte werd in de 88ste minuut keurig door Bregje benut. Ze ging vanaf de middellijn met de bal aan de voet rechtdoor naar de goal en maakte het 1 op 1 met de keepster keurig af 1-3.

Dus al met al op basis van werklust vanuit UDI een terechte zege. Nu hebben we weer een extra potje voor de boeg.

maddy fest

Opstelling Marinka (45ste Maddy), Babet, Danielle (75ste Michelle), Dorienke, Ellen, Felicia, Kim, Dimphy, Lesley- Anne (25ste Nalini), Bregje

babet fest

Volgende week weer de focus op de competitie: 11:00 thuis tegen Prinses Irene vr2.