Vr1 UDI19 doen goede zaken in de derde periode (3-2)

Vandaag ontvingen de vrouwen van Udi'19 de directe concurrent voor de derde periode, dit waren de vrouwen van St SDO/Hulsel uit Lage Mierde.

Er stonden twee ploegen tegenover elkaar die voor deze periode wilden gaan. Na lang blessureleed startte Bregje Jacobs weer in de basis. De wedstrijd was van het begin af aan fel en Udi'19 had een licht veldoverwicht, toch was het SDO/Hulsel die in de 22e minuut door een goed geplaatst afstandsschot op 0-1 voorsprong komt. Dit was na een periode dat Udi'19 een viertal kansen had gemist. Door deze achterstand was Udi'19 licht aangeslagen. Dat duurde tot de 34e minuut wanneer Dimphy van de Akker met een goede steekpass Bregje Jacobs op de keeper afstuurt, zij houdt het overzicht en schiet de bal netjes langs de keeper,1-1. Hierna herstelt Udi'19 het veldoverwicht weer en wordt de wedstrijd tot de thee zonder noemenswaardige kansen uitgespeeld.

Na de pauze hebben beide teams de mouwen weer opgestroopt en ontstaat er een evenwichtige wedstrijd. In de 52e minuut krijgt de spits van SDO/Hulsel een lange bal aangespeeld en kapt de keeper netjes uit. 1-2 is dan de stand. Deze keer zwakt Udi'19 niet af en blijft druk naar voren zetten. In de 59e minuut gaat Lesley-Anne Jacobs met een solo de 16 meter in en wordt door de centrale verdediger neergehaald waarvoor de scheidsrechter een terechte penalty toewees, deze penalty werd door Kerensa Persoons snoeihard in het net geschoten. 2-2 is dan de stand. Na deze penalty ging SDO/Hulsel veelvuldig de lange bal toepassen waardoor zij een aantal maal gevaarlijk voor de goal van Udi'19 kwamen, Udi'19 reageerde hierop door steeds combinerend een tegenaanval op te zetten. Het was weer de steekpass van Dimphy van de Akker die in de 75e minuut Lieke Donkers in balbezit bracht. Lieke wist de keeper in de korte hoek te verrassen en zette de eindstand van 3-2 op het scorebord. Hiermee wist Udi'19 de drie punten in eigen huis te houden.