Vrouwen 1 goed van start in de competitie - SDO-UDI 0-2

Nadat we al ongeslagen in de beker de eerste ronde door waren gingen we vol zelfvertrouwen naar Lage Mierde ( SDO'39) toe. Om 8:00 s' morgens zaten de meeste dames klaar voor de wedstrijdbespreking. 8:15 vertrek naar SDO'39. Vroeg opstaan en vroeg vertrekken is niet bepaald de grootste hobby van iedereen maar iedereen was er en ook nog gemotiveerd.

Na de standaard warming up begonnen we wel gemotiveerd maar nog niet in ons ritme aan de wedstrijd. We hadden in SDO'39 een tegenstander die we niet kenden en dus ook niet wisten hoe ze speelden, op zich maakt dat niet zoveel uit voor ons want wij spelen toch wel ons eigen spelletje.

De eerste helft kenmerkte zich door rommelig spel van onze kant. Dit kwam met name door het feit dat wij meegingen met hun spel en dat was nu juist niet de bedoeling. Wij creëerden wat kansen maar er moet gezegd worden dat de beste kansen voor SDO'39 waren. Gelukkig hadden wij een Marinka die een op een te  sterk was voor hun spitsen.

Net na rust maakte Dimphy vanuit een vrije trap, gegeven door de goed fluitende scheidsrechter van dienst,  van Kerenza ( die de keeper losliet) de 0-1, tot opluchting van alle UDI mensen die aanwezig waren. Dit doelpunt was eigenlijk een logisch gevolg van hoe UDI de kleedkamer uitkwam. Het leek erop dat SDO hierna wat aangeslagen was en UDI begon steeds dominanter te voetballen zonder echt gevaarlijk te worden.

Na ongeveer 15 minuten in de tweede helft moest onze keeper Marinka helaas de strijd opgeven door een blessure en moest Babet de honeurs in de goal waarnemen. Zoals we dat inmiddels van haar gewend zijn deed ze dit uitstekend.

sdo-udi-2

Lieke viel in voor Marinka en bekroonde dit met de 2-0, een mooi afstandschot na een goede steekbal van Dimphy. Netjes geplaatst in de hoek, onbereikbaar voor de keepster. Nu was de wedstrijd wel gespeeld hoewel SDO nog verwoede pogingen deed voor de aansluitingstreffer.

Al met al een heel belangrijke 3punter voor onze UDI vrouwen. Volgende week de regiowedstrijd tegen HVCH thuis om 11:00.