ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

UDI19 verliest kort geding tegen KNVB; straf blijft staan!

13-05-2017 • Seizoen 2016 2017 | Nieuws

kort gedingOnze club UDI'19 heeft het kort geding tegen de beroepscommissie van de KNVB verloren. De straf van één punt in mindering blijft daardoor gehandhaafd.

UDI komt uit de derde divisie en is een van de clubs die niet kon voldoen aan de licentieregels met betrekking tot het hebben van drie contractspelers. ,,In onze statuten staat letterlijk dat wij het voetbal promoten in al zijn facetten behalve het beroepsvoetbal", zei voorzitter Paul Rüpp in aanloop naar de rechtzaak.

De vereniging vond vrijdag geen gehoor bij de rechtbank in Utrecht. Rüpp: "De rechter heeft streng gekeken naar de argumenten en het destijds genomen besluit van de KNVB, maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg om de strafmaat weer terug te draaien." 

Laatste wedstrijd
De aanwezige delegatie uit Uden kreeg overigens nog geen motivatie van de beslissing van de rechter toegelicht. "Dat volgt aankomende maandag pas", verklaarde Rüpp, die verder alvast met gezonde spanning vooruit kijkt naar aankomende zondag. "Dan spelen wij op bezoek bij nummer twee Westlandia de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Nu we het kort geding hebben verloren, is het winnen van die wedstrijd nóg belangrijker geworden. De kans bestaat immers nog steeds dat we rechtstreeks kunnen degraderen."

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.