ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen5
UDI19
CSU

Eerste UDI’19 Business Club Golfdag

Sponsoring

Vrijdag 21 oktober werd op een van de mooiste golfbanen van Nederland, Businessclub The Duke in Nistelrode, de eerste Udi’19 BusinessClub golfdag gehouden. Naast diverse activiteiten op of rond het voetbalveld laat een groot deel van onze businessclub zich ook graag zien op de golfbaan en dus was deze activiteit wederom een schot in de roos. 

Het belooft een tweejaarlijks evenement te worden, waarbij wordt gestreden om de Kruisheer Badoux bokaal. Hoewel velen van aanwezigen al jarenlang nauw bij onze vereniging betrokken zijn, was het slechts een enkeling die deze naam kon plaatsen. Voorzitter Leon Deijnen nam in de vorm van een minicollege verenigingsgeschiedenisleer eenieder mee terug naar 1919, het jaar waarin Kruisheer Badoux de naamgever werd van onze vereniging Uitspanning Door Inspanning. Na dit openingswoord, waarin de heren Joost van Oort, Twan Rensen en Arno van de Heijden nog eens bedankt werden voor het beschikbaar stellen van hun businessdag, was het tijd om de baan in te gaan.

Maar niet voordat onze huisfotograaf van de dag Dirk Broekhaus het hele gezelschap op de gevoelige plaat had vastgelegd. Met zo’n 30 golfers die er allen veel zin in hadden, werden om klokslag 12.00 uur de eerste officiële ballen afgeslagen. Uiteraard was de catering in de baan prima verzorgd, zodat 5 uur en 18 holes later iedereen het clubhuis binnendruppelde om zich een heerlijk aperitief te laten welgevallen. Gezelligheid ten top in het clubhuis, waar de nodige (soms sterke, soms iets meer waarheidsgetrouwe) verhalen van de dag de revue passeerden. Fantastische drives, geweldige puts maar ook slapstickachtige missers horen bij zo’n dag waarin altijd maar weer eens duidelijk wordt dat er ook in deze sport geen garanties zijn. ‘De ene dag is de andere niet’ werd nogal eens fijntjes uitgesproken. Voordat vervolgens een fantastisch diner, op bovengemiddeld culinair niveau, werd uitgeserveerd dienden de prijzen nog uitgereikt te worden, want ja meedoen was inderdaad belangrijk dan winnen, maar geen wedstrijd zonder winnaars.

De neary, waarbij over een afstandje van een kleine 100 meter de bal over het water op een eilandje gelegd moest worden, viel ten deel aan Frank Geurts. De prijs voor de longest drive was voor Rached Dekker. Maar overall winnaar en dus eerste BusinessClubkampioen, met 41 Stablefordpunten (evenveel overigens als Rob Oorthuizen, die echter een hogere handicap heeft), werd Dirk Broekhaus die zijn naam dus als eerste in de bokaal mag laten graveren.

 

Kortom; een fantastische eerste versie van wederom een nieuw evenement op de toch al goed gevulde BC-kalender, waarbij we met zijn allen weer eens hebben laten zien dat sport verbroedert, ook op de golfbaan.

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.