ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Ongeïnspireerd UDI laat de punten in Malden (3-0)

Algemeen - UDI-1

Ofschoon voor beide teams vandaag het nodige op het spel stond was dat alleen zichtbaar bij de thuisclub. De Udenaren straalden geen moment uit dat men koploper was in de derde periode en die prijs graag wilde pakken. Juliana'31 moest perse winnen om nog een kans te maken de nacompetitie te ontlopen en won dik verdiend met 3-0.

Ongeïnspireerd UDI laat de punten in Malden (3-0)

UDI begon vandaag zonder Wolf die wegens werkzaamheden bij PSV verhinderd was en daarvoor mocht v.d. Heuvel vanaf het begin starten. Juliana'31 begon met duidelijk meer overtuiging aan het duel en kwam al redelijk snel op voorsprong. Na ruim tien minuten komt er een lange bal over rechts die door de Jong goed laag wordt voor gegeven op de inglijdende Hoogakker. Nog geen drie minuten later is het zelfs 2-0 wanneer de Jong vanaf een meter of twintig uithaalt en de bal tot ieders verbazing in de bovenhoek het net vindt. De Udenaren proberen tevergeefs op te bouwen maar er lijkt een collectieve verlamming over het team te liggen. Passes over een paar meter komen niet aan en er worden lange ballen gegeven zonder dat iemand enig idee heeft wie daar dan zou moeten zijn. Een klein hoogtepuntje is er voor de rust wanneer v.d. Heuvel met links een schot op de paal ziet belanden.

Na de pauze komt Oomen voor v.d. Heuvel maar veel verandering in het spelbeeld komt er niet. UDI dringt wel iets meer aan maar geeft daarbij achterin ook erg veel ruimte weg. De thuisclub profiteert daar optimaal van wanneer op links een Juliana speler erg veel vrijheid krijgt om een voorzet te geven. In twee instanties weet Hoogakker de bal achter doelman van Boxtel te leggen en dus is het 3-0. UDI probeert het nog wel een beetje maar de echte overtuiging mist bij het grootste deel van de Udense ploeg. Een schot van Wassenberg wordt gekeerd door doelman de Kluis en van Hout besluit een kans met een schot voorlangs al stond hij ook nog buitenspel. De beste mogelijkheid voor de Udenaren ging in de stijl van het gehele duel tenonder. Na een handsbal mocht Pennings vanaf elf meter aanleggen maar ook hij was vandaag niet in zijn beste doen en zag de inzet gekeerd worden. In de laatste 15 minuten krijgt Koca ook nog zijn tweede gele kaart en is dus geschorst voor het laatste duel volgende week.

 

Ongeïnspireerd UDI laat de punten in Malden (3-0)

Voor UDI gaat het seizoen daarmee als een nachtkaars uit. Hoewel er nog een theoretische kans is om periode 3 in de wacht te slepen is dat praktisch gezien een onmogelijke opgave. Het zal vooral voer zijn voor de psychologen waarom de Udense ploeg dit seizoen een aantal keren zo moeizaam voor de dag kwam op die momenten toen het er echt toe deed. Het lijkt erop alsof eenieder (inclusief de technische staf) vooral snakt naar het einde van het seizoen wat niet gebracht heeft waar vooraf op werd gehoopt en waarvoor de mogelijkheden er ook zeker zijn geweest. 

Voor Juliana'31 bracht de winst uiteindelijk ook niet meer dan een morele overwinning want door de winst van Baronie moet de Maldense ploeg samen met BVC'12 noodgedwongen de nacompetitie in voor eventuele degradatie naar de eerste klasse. EHC is zoals verwacht de ploeg die Woezik gaat vergezellen met rechtstreekse degradatie. Volgende week speelt UDI haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Jong Fc Den Bosch.

UDI: van Boxtel, Koca, van Dijk, Pennings (82. Smits), v.d. Kerkhof, Lars van Geelkerken (69. Thijs v.d. Linden), Joep van Geelkerken, Gakpo, van Hout, Wassenberg en v.d. Heuvel (46. Oomen)

 

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.