ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Als we kijken naar de nieuwe stand in de Hoofdklasse B na het wegvallen van SVA Papendorp dan vinden we Halsteren terug op plaats vier.

De Udenaren vinden we terug op plek zeven met maar vier punten minder dan de gastheren. Zondag a.s. ontmoeten zij elkaar in het West Brabantse Halsteren, aanvang 14.30 uur.

Door Fons Boekelder

RKSV Halsteren

Halsteren is een outsider in de Hoofdklasse. In het verleden speelde het team tussen 1985 en 2000 onafgebroken in de Hoofdklasse en behaalde in het seizoen 1991-1992 het kampioenschap in de hoofdklasse C. In 2001 degradeerde de club naar 1e klasse B en maakten in de loop der jaren een vrije val naar de 3e klasse A. Momenteel is de club voor het vierde seizoen actief in de Hoofdklasse B en behaalde vorig seizoen een periodetitel en een derde plaats in de eindrangschikking wat nacompetitie betekende voor promotie naar de 3e Divisie. Na eerder gewonnen wedstrijden ging de finale tussen Halsteren en Quick’20. In de thuiswedstrijd tegen Quick’20 won de thuisploeg nipt met 1-0. In Oldenzaal ging men na een eerder verkregen 0-2 voorsprong in de verlenging met 4-2 onderuit en handhaafde Quick’20 zich voor de 3e Divisie.

Trainer/coach van de West-Brabanders is Ruud Pennings die voor het tweede seizoen actief is in Halsteren. Dit seizoen is Halsteren iets beter op dreef dan UDI’19/CSU maar ontlopen zij elkaar niet veel in de hoofdklasse B. Van de negen gespeelde wedstrijden behaalde Halsteren 18 punten. Er werd vijf keer gewonnen drie keer gelijk gespeeld en slechts een wedstrijd ging met 2-0 verloren tegen Alphense Boys. De laatste gespeelde competitiewedstrijd in Meerssen werd met een gelijkspel beëindigd (2-2) en Halsteren staat nu op een vierde plaats met achttien punten. Zondag 11 november jl. ging de ploeg in Oudenbosch tegen derde klasser Victoria’03 verrassend met 1-0 onderuit voor de KNVB-districtsbeker en zijn hierdoor uitgeschakeld.

UDI’19/CSU

Ook de Udenaren lieten zich donderdagavond 8 november jl. in Oss verrassen door in de tweede bekerronde uitgeschakeld te worden door derde klasser FC Schadewijk. Vier dagen eerder verrasten de Udenaren nog vriend en vijand door titelkandidaat vv Gemert in een thuiswedstrijd met 2-1 te verslaan. Al eerder dit seizoen versloegen de Udenaren ploegen uit de top vijf. Zo werden Nuenen (2-0) en Unitas (2-3) al aan de zegekar gebonden en nu dus ook vv Gemert. Frappant detail in deze is dat tegen de onderste vier ploegen op de ranglijst van de twaalf te behalen punten slechts twee punten werden behaald en dat is toch wel magertjes te noemen.

Zondag volgt een wedstrijd tegen een ploeg die dit seizoen wederom hoog wil eindigen op de standenlijst. Zowel de ploeg uit Halsteren als UDI’19/CSU hebben niet het scorend vermogen als vv Gemert en lijken ieder met veertien treffers aardig aan elkaar gewaagd. Een sterk punt van Halsteren is hun verdediging, met zeven tegentreffers behoort de ploeg tot een van de minst gepasseerde defensies in het zaterdag- zondagamateur- voetbal in de Hoofdklasse. Trainer Stefan Hoogsteder zal zeker een speelstijl hebben bedacht om door de stugge defensie van de thuisploeg heen te worstelen om tot scoren te komen. Of dat zal lukken weten we zondagmiddag rond de klok van kwart over vier. Succes!

Accommodatie

De twaalfde man die hun club altijd komen ondersteunen en erg belangrijk zijn voor het team kunnen de navigatie instellen op het onderstaande adres: RKSV Halsteren, Sportpark De Beek, De Beeklaan 37, Halsteren (120 km)

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.