ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2

UDI’19/CSU heeft in de Hoofdklasse B voor de tweede week op rij een nederlaag geleden. Ditmaal was RKAVV in Leidschendam met 3-1 te sterk.

Tweede nederlaag op rij komt hard aan bij UDI’19

Door Fons Boekelder

De thuisploeg opende sterk, in de 4e minuut volgde een voorzet vanaf de rechterflank van Sjors Verhagen die de kopsterke spits Peter Lomonaco bereikte die de 1-0 kon binnen koppen. De Udenaren waren voor het eerst na twintig minuten spelen dreigend. Een afgeslagen hoekschop belandde bij Wietse van Lankveld; zijn inzet ging over. De gastheren waren dreigender en sloegen in de 24e minuut genadeloos toe na een individuele actie van Hayden Bergen: 2-0. Het laatste kwartier kregen de Udenaren iets meer de overhand en dat leverde na een pass van Sam Wassenberg in de 34e minuut een doelpunt op van Roald van Hout: 2-1.

Tweede nederlaag op rij komt hard aan bij UDI’19

Pijnlijke beslissing
Na rust leken de Udenaren op gelijke hoogte te komen. Sidney Gakpo verschalkte doelman Mike Ten Kroode met een lobje maar zijn doelpunt werd op advies van de grensrechter afgekeurd. Beide ploegen deelden wat speldenprikjes uit maar dat leidde niet tot scoringskansen. Twintig minuten voor tijd sloeg het noodlot voor de Udenaren toe. Een perfecte sliding van Rinke Pennings werd door scheidsrechter Tempelaar beoordeeld als een overtreding en bestraft met een penalty en een tweede gele kaart. Vriend en vijand waren het erover eens dat dit absoluut geen strafschop was. De commotie die ontstond deerde Rico de Boer niet en hij scoorde vanaf elf meter raak:3-1. Ondanks de achterstand en met tien man was het verzet van de “Tricolores” definitief gebroken en was dit niet de start waar trainer Stefan Hoogsteder op gehoopt had.

Opstelling
UDI’19/CSU: Nick van der Horst, Tufan Koca, Rinke Pennings, Nick van Dijk, Jaap Kerkhof,  Wietse van Lankveld (82e Raoul Oomen), Tim Wolf, Lars van Geelkerken, Sidney Gakpo (71e Hidde van Dongen), Sam Wassenberg, Roald van Hout.

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.