ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Ondernemersavond UDI’19/CSU

Sponsoring

Hoe innovatie en verbinding leiden tot (sportief en zakelijk) succes

In het kader van het 100-jarig bestaan van UDI’19/CSU én het 50-jarig bestaan van CSU organiseerde de BusinessClub UDI’19 samen met CSU de inmiddels bekende ondernemersavond. Op uitnodiging van onze hoofdsponsor werden op woensdag 10 april ruim 100 Udense ondernemers door Ward Kolman, Business Directeur bij CSU, welkom geheten in hun hoofdkantoor in Uden. Na een korte introductie waarin de overeenkomsten tussen UDI’19/CSU en CSU (zoals de echte Udense roots, een hoog ambitieniveau en geworteld in de (Udense) samenleving) nog eens onderstreept werden, gaf hij het woord over aan Kos Fourkiotis, manager Innovatie bij CSU. Middels een mooi en inspirerend verhaal wist hij de ondernemers mee te nemen in zijn wereld…de wereld van innovatie. Het belang van innovatie om morgen nog beter te worden dan vandaag werd al snel duidelijk. Daarbij mag je buiten de gebaande paden treden en mag je…nee moet je fouten maken. Met als doel om beter te worden…beter als mens…beter in je werk …. beter in je bedrijf ….en beter op het voetbalveld. Innovatie moet een ‘way of living’ zijn, pas dan zal het zich structureel kunnen bewijzen. 

Na dit enerverende verhaal was het tijd voor sport, tijd voor voetbal. Thijs Slegers, persvoorlichter bij PSV, was bereid gevonden om als forumleider de kritische stellingen op de twee hoofdgasten af te vuren. Hoofdgasten die beide hun sporen in de sportwereld al lang en breed verdiend hebben. De eerste was Bob van Oosterhout, in 1997 oprichter en nog steeds partner bij hét sportmarketingbureau in Nederland TripleDouble genaamd. Met zijn team heeft hij sportmarketing binnen Nederland naar een heel ander niveau weten te brengen. De tweede gast was Toon Gerbrands. Van oudsher zelf actief volleybalspeler, maar via het bondscoachschap bij de heren volleyballers, manager van de DSB-schaatsploeg, algemeen directeur bij AZ is hij uiteindelijk in 2014 bij PSV terechtgekomen en heeft daar sindsdien diverse successen aaneen weten te rijgen.

Thijs wist beide heren aan de hand van de ingebrachte stellingen meermaals te verleiden tot mooie, open en positieve discussies, die met veel respect voor elkaar en het aanwezige publiek werden gevoerd. Zo werd, ook met UDI’19/CSU-voorzitter Ben Tuithof, gesproken over de ambities van een lokale vereniging als UDI’19/CSU. Dienen de sportieve aspiraties altijd bovenaan te staan of moet vooral  haar maatschappelijke rol in de lokale gemeenschap de boventoon voeren? UDI’19/CSU heeft hierin een duidelijke visie zo bleek uit de mond van de voorzitter; “ ja, er ligt een (reëel) ambitieniveau op sportief vlak, maar wel met de nodige lokale uitgangspunten/betrokkenheid om zo ook ondernemend Uden aangehaakt te houden”.  Op die manier is UDI’19/CSU ook als merk aantrekkelijker te positioneren. Veelal in te vullen met eigen jongens én samen met de rest van de vereniging. Het eerste elftal mag onder geen beding een eiland binnen de vereniging vormen.

Ook bleek dat een grote vereniging vaak wel de omvang van een bedrijf heeft en in de basis ook met goede visie en beleid gerund moet worden. Echter het sociale karakter van een dergelijke vereniging is zodanig groot dat dit zeker niet onderschat mag worden. Daarmee verschilt het juist weer erg met een regulier commercieel gedreven bedrijf. Een goede balans tussen hard met een ‘D’ (ratio en financiën) en hart met een ‘T’ (emotie en sociaal gedreven) is essentieel, zoals Toon Gerbrands het zo mooi tot de kern terug wist te brengen.

Diverse andere stellingen en onderwerpen werden nog besproken, voordat de klok al snel richting 21.00uur liep, waarop in de Johan Cruijff Arena werd afgetrapt voor de Champions League wedstrijd Ajax – Juventus. Na een bedankwoord en bloemen voor de gasten, bleek voetbal voor het vervolg van de avond ook hier weer de grote verbindende factor. Want PSV-er, Ajacied, Feyenoorder of anderszins…de overgrote meerderheid bleef hangen om de verrichtingen van de Amsterdammers te volgen in de hoop dat zij voor de nodige Nederlandse punten konden zorgen.

In de rust van deze wedstrijd nam voorzitter van de BusinessClub Leon Deijnen de microfoon  ter hand om nog enkele mededelingen te doen. 7 jaar geleden startte hij bij de BusinessClub met toen 35 leden en een ambitie om te groeien naar 100 leden en daarmee een serieus ondernemersplatform in Uden te worden. In het jubileumjaar 2019 is deze mijlpaal bereikt en is het dus een mooi moment om de voorzittershamer over te dragen. Michiel Werner heeft deze taak dankbaar aanvaard en neemt de hamer graag van hem over. Michiel is een voetbaldier in hart en nieren met een speciaal plekje voor UDI’19 in zijn hart. Niet alleen heeft hij hier enkele jaren het doel verdedigd in een vriendenteam, maar heeft hier ook (samen met zijn toenmalige teamgenoot en inderdaad nu voorzitter) de eerste stappen in het ondernemerswereldje gezet. Inmiddels is hij samen met Ben trotse eigenaar van het bedrijf Flowfirm. Samen en verbinden…dat zijn termen die Michiel omarmt en ook met de BusinessClub verder uit wil gaan dragen.

Geen jubileumjaar zonder jubileumlid. Binnen de BusinessClub draagt ieder lid zijn of haar steentje bij, wat door de vereniging enorm gewaardeerd wordt. Hoe mooi is het dan om uit alle leden een jubileumlid te kunnen benoemen. De eer aan Leon Deijnen om, als laatste formele handeling, dit lid uit de hoge hoed te trekken. Chinees Indisch Restaurant ‘t Paradijs mag zich het hele jaar jubileumlid noemen en wordt op diverse momenten en manieren extra in het zonnetje gezet.

Met uiteindelijk 1 punt voor Ajax op zak en dus voldoende perspectief voor de uitwedstrijd in Turijn, werd de avond afgesloten. Als afsluiter had CSU voor alle aanwezigen het boek ‘Iedereen fit genoeg’  van Toon Gerbrands klaarliggen om nog eens terug te kunnen denken aan de wijze lessen van Toon en terug te kunnen kijken op deze geweldige avond.

Een avond in het teken van verbinding; verbinding tussen UDI’19/CSU en CSU, verbinding tussen sport en ondernemen en verbinding tussen zakelijk en sociaal/maatschappelijk. Met dank aan gastheer CSU, nog immer trotse hoofdsponsor en mede-naamgever van voetbalvereniging UDI’19/CSU.

 

(door: Erwin Wijdeven)

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.