ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen

Zondagmiddag is de kersverse kampioen van de Hoofdklasse B, Groene Ster, in het uitduel en tevens laatste competitiewedstrijd om 14.30 uur op sportpark Pronsenbroek in Heerlerheide (Gem. Heerlen) de tegenstander van UDI’19/CSU.

Door: Fons Boekelder

Kampioen

Groene Ster werd zondag jl. bij Alphense Boys na een achterstand en tevens ruststand van 1-0 kampioen in de Hoofdklasse B door daar met 1-2 te zegevieren. Na jaren lang in de Hoofdklasse B geacteerd te hebben schrijft Groene Ster geschiedenis en mag men zich nu 3e Divisionist noemen. De Limburgers behaalden de titel met 61 punten en zijn met nog een wedstrijd te spelen door de concurrenten Halsteren, Gemert en Baronie niet meer te achterhalen. UDI’19/CSU wenst de voetbalvereniging RKSV Groene Ster en met namen voorzitter Jos Op ’t Eijnde en trainer/coach Maurice Verbunt en zijn staf van harte proficiat en voor volgend seizoen heel veel succes in de Derde Divisie.

Stand hoofdklasse

In de Hoofdklasse B zijn de kampioen Groene Ster en de ploegen die rechtstreeks degraderen SVA Papendorp en De Meern bekend. De eerste periodetitel werd door GVV Unitas uit Gorinchem behaald. De overige twee plaatsen voor nacompetitie voor een plek in de 3e Divisie gaan naar Halsteren en de winnaar van het duel tussen Baronie en Gemert. De  bezoekers hebben zondag overigens in Breda door een beter doelsaldo voldoende aan een gelijkspel. Onderin komen RKAVV, VC Vlissingen, IFC en Leonidas nog  in aanmerking om nacompetitie voor klassenbehoud te ontlopen.

Laatste competitiewedstrijd

Zondag wordt het dus een wedstrijd om des keizers baard en gaat het enkel nog om de eer. Laten we hopen dat beide ploegen voor het publiek er nog een leuke wedstrijd van willen maken. De laatste twee gespeelde wedstrijden werden door de “Tricolores” tegen RKAVV (2-1) en De Meern (2-0) gewonnen. Hierdoor maakten de Udenaren een sprongetje van het rechter naar het linkerrijtje. Ze bezetten nu met 34 punten samen met Nuenen een gedeelde zevende plaats. Op 24 februari jl. eindigde de eerder afgelaste wedstrijd in Uden tegen Groene Ster in een 1-1 gelijkspel. Op slag van rust scoorde Nathan Rutjes met halve volley de 0-1. Twee minuten voor het laatste fluitsignaal scoorde Sidney Gakpo uit een vrije trap de verdiende 1-1 tegen de touwen.

Arbitraal trio

De wedstrijd staat onder leiding van de heer A.J.F. Midden en wordt geassisteerd door de heren L.G.A. Mentink en J.J.C. Ruinard.  

Voor de trouwe supporters die hun club altijd komen ondersteunen en ook deze laatste wedstrijd van het seizoen niet willen missen  kunnen de navigatie instellen op het volgende adres: Sportpark Pronsenbroek, Hei Grindelweg 66, 6414 BT Heerlen (130 km)

“Interland op Parkzicht”.

In het kader van het 100 jarig jubileum speelt UDI’19/CSU op zondag 2 juni 2019 op sportpark “Parkzicht” een wedstrijd tegen het nationaal elftal van de Salomonseilanden.

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Deel dit artikel

Advertentie
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.