ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

UDI’19 grijpt strohalm bij derby tegen O.S.S.’20 (1-2)

- UDI-1

UDI’19/CSU mag weer hopen op handhaving na een overwinning op O.S.S.’20. De Udenaren waren zondag de meest gelukkige in een door irritatie gedomineerde derby: 1-2. “Misschien was een gelijkspel terechter geweest, maar deze hadden we keihard nodig”, stelde Udinaar Stijn van den Broek.

(Foto's: UDI'19/CSU Bron: Kliknieuws)

UDI’19 grijpt strohalm bij derby tegen O.S.S.’20 (1-2)

Waar in de voorgaande weken UDI’19 zichzelf niet wist te belonen, toonde de Udense equipe zich dit keer juist uiterst effectief. Een ongelukkig eigen doelpunt van Joep van de Rande en een bekeken vrije trap van Van den Broek zorgde na een uur spelen voor een 0-2 tussenstand. “We speelden voor Sinterklaas. Meer woorden wil ik er eigenlijk niet aan vuilmaken”, sprak O.S.S.’20-trainer Roy de Haan. Van den Broek was vooral blij dat UDI de zege over de streep trok. “We hebben er met z’n allen voor geknokt. Dit was de eerste wedstrijd in een reeks van vier waarin we de punten kunnen pakken. We kunnen nu gelukkig weer naar boven kijken”, aldus de maker van de 0-2. 

Transferperikelen


Dankzij een gemakkelijke gegeven penalty (benut door Jos Peltzer) kwam O.S.S.’20 snel terug in de wedstrijd, maar veel kansen creëerde de thuisploeg niet. De grootste was voor Peltzer. Hij zag een inzet van de lijn gehaald worden door Tufan Koca. In de slotminuut kreeg Stan van Ballegooij een opgelegde kans op 2-2, maar Ralph Vos voorkwam erger. Van den Broek: “We stonden na de 1-2 flink onder druk, maar we hebben volgehouden.”
De wedstrijd kreeg door het slechte weer en het feit dat op een bijveld moest worden gespeeld, nooit echt het karakter van een heuse derby. Juist in de aanloop werd druk gesproken over enkele aanstaande transfers. Jari van Ginkel en Joep Engelen verruilen O.S.S.’20 voor UDI; Tom Pijnenburg en Jos Peltzer lieten afgelopen week al weten het blauwgele tricot van de Ossenaren in te ruilen voor het rood-zwart van OJC Rosmalen. “Natuurlijk is er de afgelopen anderhalve maand veel gesproken over wie er blijft of vertrekt, maar we hebben met z’n allen afgesproken het seizoen goed af te willen sluiten”, benadrukte Engelen na afloop. En over zijn eigen overgang naar UDI was de verdediger kort maar krachtig: “Na vijf prachtige jaren bij O.S.S.’20 ben ik gewoon toe aan een nieuwe uitdaging. Ze willen stappen maken en daar hoop ik mijn bijdrage aan te kunnen leveren.”

Moegestreden


De Haan benadrukte dat de transferperikelen niet van invloed waren op de huidige prestaties van zijn ploeg. “We zijn druk bezig met invulling van de selectie voor het nieuwe seizoen. Dan zal er weer een leuk en mooi elftal staan.” Aan de inzet van zijn ploeg lag het verlies ook niet, maar overtuigend was het evenmin. Veel overtredingen en nog meer irritatie over-en-weer voorkwamen een Oss’ slotoffensief. “We geven de goals te simpel weg. In de laatste minuut moeten we de 2-2 maken. Stan moet blijven staan, maar gaat juist op zoek naar de penalty. Maar alles bij elkaar opgeteld, hebben we te weinig gebracht vandaag.”
Daardoor kon UDI’19 drie punten bijschrijven en het gat met nummer zestien Baronie terugbrengen tot vier punten. “Hier kunnen we mee verder”, stelde een moegestreden Van den Broek vast. In Oss zal met enige zorgen naar de ranglijst worden gekeken, want O.S.S.’20 is gezakt naar plek dertien. De marge met Groene Ster is echter nog altijd zes punten.

UDI’19 grijpt strohalm bij derby tegen O.S.S.’20 (1-2)
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.