ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Blauw Geel’38/JUMBO moet onderspit delven in oefenduel met UDI’19/CSU (2-0)

UDI-1

Dinsdagavond speelde UDI’19/CSU op een van de kunstgrasvelden van sportpark “Parkzicht” een vriendschappelijke wedstrijd, tegenstander was het op de vijfde plaats staande in de Derde Divisie Blauw Geel’38/JUMBO uit Veghel.

Door: Fons Boekelder Foto's Jeroen Engelen

Blauw Geel’38/JUMBO moet onderspit delven in oefenduel met UDI’19/CSU (2-0)

Zowel de competitiewedstijden van UDI’19/CSU als Blauw Geel’38/JUMBO werden door de slechte staat van de velden het voorbije weekeinde afgelast. Het was een weerzien van trainer Niels van Casteren met zijn “oude” club waar hij zeven jaar werkzaam is geweest. Deze wedstrijd liet een uitslag noteren van 2-0 in het voordeel van UDI’19/CSU.

In de eerste helft hielden beide ploegen op een nat en winderig “Parkzicht” elkaar goed in evenwicht. Er werd door beide teams in de beginfase hoog druk gezet, het spel speelde zich hoofdzakelijk af op het middenveld en kwamen er voor beide teams nauwelijks kansen om tot score te komen. Naarmate de eerste helft vorderde liet Blauw Geel’38 zich  rondom de middencirkel wat meer zien, al leidde dat niet tot gevaarlijke situaties.

Doordat de Udenaren goed georganiseerd en gedisciplineerd speelden werd Blauw Geel’38 nauwelijks gevaarlijk. Door goed vanuit de balverovering snel de diepte te zoeken op diepgaande spelers leverde dit een aantal doelpogingen op van o.a. Jan van de Haterd, Tijn van de Goor en van Paul van der Vlist. Ook Blauw Geel’38 kreeg na een goede aanval op slag van rust een kans in de persoon van Ben van de Nieuwenhof. Diens inzet was een prooi voor doelman Job Schuurmans.

Na de thee kwamen de spelers met dezelfde intentie binnen de lijnen als voor rust om elkaar hoog onder druk te zetten en in hoog tempo te spelen. De “tricolores” gingen hier beter mee om en dat resulteerde in een geweldig doelpunt. Na een balverovering van UDI’19 op eigen speelhelft kwam Jan van de Haterd in balbezit. Na een van zijn fameuze dribbels stuurde hij Juul Bongers diep die met een lage voorzet Jordy Huybers bediende en hij voor de verdiende 1-0 voorsprong zorgden. Blauw Geel’38 probeerde het met afstandsschoten om langszij te komen maar die ballen waren een prooi voor doelman Job Schuurmans. Hierna kregen de gasten nog een grote kans op de gelijkmaker maar de  inzet die volgde werd door Mick van de Voort van de lijn gehaald. Balverlies van Blauw Geel’38 rondom de eigen zestien meter was de inleiding van een tweede doelpunt voor de Udenaren. Snel handelen en via enkele combinaties kwam de bal bij “oud” Blauw Geel speler Vince Duits terecht die de stand verdubbelde wat tevens de verdiende eindstand zou betekenen: 2-0.

Voor Niels van Casteren was deze wedstrijd de laatste gelegenheid om nog de puntjes op de i te zetten voordat komende zondag 28 januari a.s. het serieuzere werk begint met de uitwedstrijd voor de competitie tegen het West-Brabantse SC Kruisland. 

Blauw Geel’38/JUMBO moet onderspit delven in oefenduel met UDI’19/CSU (2-0)
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.