ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen5
UDI19
CSU

Eenvoudige overwinning voor “Tricolores” op Juliana'31 (3-1)

UDI-1

In Uden op sportpark “Parkzicht” speelde zondagmiddag UDI’19/CSU de nummer drie tegen de nummer vijftien Juliana’31 uit Malden. De bezoekers wisten uit de laatste twee wedstrijden tegen Halsteren en Wittenhorst niet verder te komen dan twee keer 1-1 gelijk te spelen.

Door: Fons Boekelder Foto's Jeroen Engelen

Eenvoudige overwinning voor “Tricolores” op Juliana'31 (3-1)

De Udenaren begonnen nagenoeg in dezelfde opstelling als twee weken geleden thuis tegen Orion. De geblesseerde Sem Curvers werd vervangen door Noud Kraan en Jan van de Haterd werd een plaats op de reserve bank toebedeeld. Na twee gelijke spelen waren de bezoekers uit op een overwinning, ook deze keer lukte het de bezoekers niet de thuisclub te verschalken. UDI’19/CSU won uiteindelijk verdiend met 3-1.

De bezoekers begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Het spel was nog maar net op de wagen of doelman Job Schuurman moest met een schitterende redding ingrijpen na een uitval van Juliana’31 op een inzet van Jop van Lith. Het duurde echter niet lang voordat UDI’19/CSU iets terugdeed. Raoul Oomen scoorde uit een scrimmage in de korte hoek de 1-0. De voorsprong hield niet lang stand. Een gemakkelijk gegeven strafschop na een sliding en het spelen van de bal van Simon Cuppen was het scheidsrechter Teun van der Velden die dat anders zag, hij legde de bal op de stip. Jeroen Meijers liet deze geboden kans niet aan zich voorbij gaan en bracht de stand op: 1-1. Drie minuten later scoren de Udenaren uit een hoekschop via een van richting veranderd schot via Paul van der Vlist de 2-1. Een vrije trap van Joep Engelen wist Juliana’31 doelman Noud Koppers met zijn vingertoppen nog tot corner te verwerken. Een beter voetballend UDI’19/CSU scoorde wederom uit een hoekschop van Stijn van den Broek via Joep Engelen de 3-1. Een behendige actie van Jep van Dijck over de rechterkant van het middenveld die een aanval opzette die Rick Stuurwold bereikte en doelman Job Schuurman, die later tot Man of Match werd verkozen probeerde te verschalken maar met een fantastische redding van scoren afhield.

Na rust kwamen de “Tricolores” ongewijzigd terug uit de kleedkamer. Juliana coach Dave de Jong bracht twee verse krachten binnen de lijnen. Thomas Lononing en Joep Melchers bleven achter in de kleedkamer, daarvoor kwamen “oud” UDI-speler Aleksandar Lejic en Lorenzo Hendriks in de plaats. Juliana’31 trok zich steeds meer terug in de verdedigende linies. Dat gaf de Udenaren de mogelijkheid om vanuit het middenveld en via de vleugels aanvallender te spelen. Deze aanvallen leverde nog niet tot het gewenste resultaat en trainer Niels van Casteren bracht centrumspits Joep Offermans in voor aanvaller Juul Bongers. Dat resulteerde in een nog meer aanvallender UDI’19/CSU maar dit leverde echter geen doelpunten voor de “Tricolores” op omdat de fine-tuning het net niet was om tot scoren te komen. Ook afstandsschoten van Raoul Oomen en Jeroen Offermans wisten geen doel te treffen door goed ingrijpen van Juliana’31-goalie Noud Koppers. Drie minuten voor tijd leek Joep Offermans alsnog definitief de genadeklap uit te delen als hij alleen op vijandelijke doel afstevent maar hij strandt op doelman Noud Koppers waardoor een hogere score uit bleef en de Udenaren toch verdiend wint met 3-1.

Niels van Casteren sprak na afloop voor de camera van DTV: “Het was een mindere wedstrijd van onze kant; normaal gesproken moet het vandaag 6-1 of 7-1 worden maar wij hebben de geboden kansen niet optimaal benut”. 

Koploper vv Dongen won diep in blessuretijd bij RKSV Nuenen. In de 96e min. was het goudhaantje Robert Mutzers die in de slotseconde een doelpunt binnen prikte: 2-3. Naaste concurrent van UDI’19/CSU, vv Goes moest in Venray tegen de plaatselijke club het onderspit delven en gingen kopje onder met 4-3. De Udenaren zijn nu gedeeld tweede met vv Goes met vier punten achterstand op koploper vv Dongen en hebben allebei één wedstrijd minder gespeeld dan de lijstaanvoerder.

UDI’19 – Juliana’31 3-1 (3-1).

5e min. Raoul Oomen 1-0, 9e min. Jeroen Meijers (strafschop) 1-1, 10e min. Paul van der Vlist 2-1, 37e min. Joep Engelen 3-1.

Opstelling UDI’19/CSU

Job Schuurman, Noud Kraan, Jari van Ginkel, Joep Engelen, Dick Smits, Simon Cuppen (89e Sam van Veldhoven), Stijn v.d. Broek, Raoul Oomen, Paul van der Vlist, Juul Bongers (61e Joep Offermans), Jordy Huybers (89e Rai Mulders)

Zaterdag 25 november a.s. Halsteren -  UDI’19/CSU aanvang 18:00 uur.

Eenvoudige overwinning voor “Tricolores” op Juliana'31 (3-1)
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.