ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen2
UDI19
CSU

Eerste nederlaag van het seizoen voor UDI’19/CSU bij Nuenen (2-1)

- UDI-1

Op de derde speeldag van het seizoen volgde voor de Udenaren een uitwedstrijd tegen RKSV Nuenen met een onverwachte eerste nederlaag: 2-1.

Door: Fons Boekelder Foto's Jeroen Engelen 

Eerste nederlaag van het seizoen  voor UDI’19/CSU bij Nuenen (2-1)

UDI’19/CSU startte zondagmiddag als koploper op Sportpark “Oude Landen” in Nuenen tegen het laag geklasseerde RKSV Nuenen als de grote favoriet gezien de eerder geboekte resultaten tegen RKSV Nuenen. Maar een bekend gezegde luidt: “In verleden behaalde resultaten bieden geen garantie  voor de toekomst” en dat werd zondagmiddag maar weer eens bewaarheid.  

Na twee zeges op rij heeft UDI’19/CSU zondagmiddag voor het eerst dit seizoen een nederlaag moeten incasseren. Uit bij laagvlieger RKSV Nuenen ging de ploeg van Niels van Casteren met 2-1 onderuit. Namens UDI’19/CSU was Raoul Oomen succesvol, voor de gastheren was Antoni Forner Cuenca tweemaal trefzeker.  

UDI’19/CSU begon zondagmiddag zonder de donderdagavond op de training vroegtijdig afgehaakte Stijn v.d. Broek aan de wedstrijd. Zijn vervanger binnen het team was Joep Offermans. De Udenaren schoten het best uit de startblokken. In de eerste minuut had de bal al in het net moeten liggen voor de bezoekers. In een mengelmoes van spelers wist doelman Tibotius Odunze op inzetten van dichtbij van diverse UDI-spelers wonderbaarlijk te redden. In de 17e minuut leken de Udenaren het overwicht uit te drukken in een doelpunt van Jeroen Offermans, maar kon niet doordrukken. Vijf minuten later is het dan wel raak wanneer Raoul Oomen uit corner zijn eerste competitietreffer van het seizoen  binnen werkt: 0-1. Lang konden de “tricolores” van deze voorsprong niet genieten. Een individuele actie van Antoni Forner Cuenca werd beloond met een doelpunt: 1-1. Vijf minuten voor het rustsignaal zijn er nog mogelijkheden om met een voorsprong de rust in te gaan. Een kopbal van Raoul Oomen ging na een pass van Sem Curvers maar net naast; ook een inzet van Jan v.d. Haterd leverde niet het beoogde doelpunt op. Met een 1-1 stand gingen de teams dan ook de kleedkamers opzoeken.

In de beginfase van de tweede helft waren de Udenaren de betere partij. Na vier minuten spelen liep een vloeiende combinatie stuk op de rand van de zestien meter, die zeker een beter lot had verdiend. Het team van trainer Ruud van der Rijt kwam beter in de wedstrijd en is het voor de tweede keer dat Antoni Forner Cuenca deze middag trefzeker is wanneer hij na een pass vanaf rechts die doelman Job Schuurman kansloos laat: 2-1. Na dit doelpunt was het vaak eenrichtingsverkeer richting het Nuenen doel maar echte kansen leverde dit niet op. Langzamerhand vloeiden de krachten bij Nuenen wat weg, daardoor leek UDI’19/CSU te geloven dat er toch minimaal nog een punt in zou zitten. Met nog een kwartier op de klok volgde een combinatie tussen Joep Offermans en Joep Engelen waarbij laatst genoemde voor doelman Tibotius Odunze verscheen die reddend moest optreden. Zo bleef het nog spannend tot aan het laatste fluitsignaal maar werd de eerste nederlaag van het seizoen voor de Udenaren een feit. Zondag volgt de thuiswedstrijd tegen Nemelaer en later deze maand volgt in een uitwedstrijd tegen  Unitas’30 uit Etten-Leur en komt Achilles Veen op bezoek bij de “Parkzichters”, allesbehalve eenvoudig dus. Door het verlies is UDI’19/CSU afgezakt naar een gedeelde vierde plaats op de ranglijst met zes punten uit drie wedstrijden.

RKSV Nuenen - UDI'19/CSU 2-1.

22e min. Raoul Oomen 1-0, 27e min. Antoni Forner Cuenca 1-1, 54e min. Antoni Forner Cuenca) 2-1.

Opstelling UDI'19/CSU:

Job Schuurman, Sem Curvers (86min. Noud Kraan), Jari van Ginkel, Joep Engelen, Dick Smits (75e min. Tijn v.d. Goor), Joep Offermans, Simon Cuppen, Paul van der Vlist (75e min. Sam van Veldhoven), Juul Bongers (86e min. Mick v.d. Voort), Raoul Oomen (89e min. Tijn van de Goor), Jan van de Haterd (67e min. Jordy Huybers)

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.