ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen5
UDI19
CSU

Eigen doelpunt nekt UDI’19/CSU tegen Dongen (1-0)

UDI-1

UDI’19/CSU is er zondagmiddag in Dongen niet in geslaagd de punten mee naar Uden te nemen. In de slotfase van de eerste speelhelft werkte Juul Bongers uit een hoekschop de bal in eigen doel. Dat doelpunt was voor vv Dongen voldoende om de tweede plaats op de ranglijst over te nemen van de Udenaren.

Door: Fons Boekelder Foto's Jeroen Engelen.

Eigen doelpunt nekt UDI’19/CSU tegen Dongen (1-0)

Op een nat sportpark “De Biezen” in Dongen was het duel met vv Dongen er eentje waar UDI’19/CSU goede zaken had kunnen doen. Bij een overwinning hadden de “Tricolores” de koppositie met vv Goes kunnen delen. Die vlieger ging helaas niet op. Terwijl de Udenaren de bovenliggende partij waren gebeurde er aanvallend niet veel en bleef een openingstreffer uit en leek men met een blanco stand te gaan rusten. Toch wist vv Dongen op slag van rust op voorsprong te komen. Een hoekschop vanaf rechts door Theo Martens werd door Juul Bongers verkeerd geraakt en verdween pardoes voorbij doelman Job Schuurman in het doel: 1-0.

Na rust was het UDI’19/CSU die de lakens uitdeelde en was het vaak eenrichtingsverkeer richting het vv Dongen doel. De Udenaren zaten er bovenop en de zeker lijkende gelijkmaker hing dan ook in de lucht. Zo raakten UDI’19-spelers Jordy Huybers en Juul Bongers in de 54e minuut tot twee maal toe de paal en de lat en stond doelman Nick Frits aan de grond genageld. Niet veel later wist Job Schuurmans een counter van Thom Avontuur onschadelijk te maken. In de slotfase werden inzetten van Jan van de Haterd en Paul van der Vlist op de doellijn door o.a. Gijs Timmermans onschadelijk gemaakt en ontstonden er hachelijke momenten voor het doel van doelman Nick Frits. Wat de Udenaren ook probeerden de bal wou er maar niet in en werd het een zure en totaal onverdiende nederlaag waar vv Dongen op grond van de tweede speelhelft eigenlijk geen recht op hadden. Trainer Niels van Casteren: “Een onverdiende nederlaag voor een beter voetballend UDI’19/CSU, maar we staan wel met lege handen” verklaarde de trainer na afloop wedstrijd.

Zondag 5 november 2023  UDI’19/CSU – Orion aanvang 14:00 uur

Opstelling UDI’19/CSU

Job Schuurman, Sem Curvers (87e Joep Offermans), Jari van Ginkel, Joep Engelen, Dick Smits, Simon Cuppen (79e Paul van der Vlist)), Stijn v.d. Broek, Raoul Oomen, Jan van de Haterd, Juul Bongers, Jordy Huybers.

Eigen doelpunt nekt UDI’19/CSU tegen Dongen (1-0)
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.