ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1
UDI19
CSU

Solide UDI’19/CSU in eigen huis eenvoudig langs Nemelaer (2-0)

UDI-1

UDI’19/CSU heeft zondagmiddag de wrange nasmaak van de nederlaag tegen Nuenen weggespeeld. De formatie van trainer Niels van Casteren versloeg eenvoudig op het eigen Sportpark “Parkzicht” debutant in de Vierde Divisie Nemelaer met 2-0.

Door: Fons Boekelder Foto's Jeroen Engelen

Solide UDI’19/CSU in eigen huis eenvoudig langs Nemelaer (2-0)

Gelet op de uitslagen van het weekend hebben de Udenaren door de overwinning op Nemelaer goede zaken gedaan. UDI’19/CSU profiteerde van het puntenverlies van Achilles Veen en Best Vooruit en zijn de Tricolores tot op één punt na verwijderd van de koppositie. 

Met een deugdelijk strijdplan van de Tricolores konden de wensen van trainer Niels van Casteren zondagmiddag  worden ingewilligd. UDI’19/CSU had veelal het meeste balbezit en Nemelaer kon in aanvallend opzicht weinig uitrichten tegen de solide defensie van de thuisploeg. De supporters konden in de eerste helft slechts tweemaal juichen wat zeker vaker had gekund gezien de mogelijkheden om met een hogere score te gaan rusten.

De eerste mogelijkheid om op voorsprong te komen is er al in de derde minuut wanneer Jan van de Haterd uit een hoekschop leek binnen te koppen, maar doelman Rick Pijnenburg met een katachtige redding een zeker lijkend doelpunt wist te voorkomen. Geheel verdiend valt het eerste doelpunt in de 26e minuut uit een vrije trap die vanaf plusminus achttienmeter perfect door Stijn van den Broek voorbij doelman Rick Pijnenburg werd binnengeschoten:1-0. Na ruim een half spelen leken de gasten op gelijke hoogte te komen, maar het was Simon Cuppen die redding bracht door de bal voor de doellijn weg te schieten. Drie minuten voor rust  is er een combinatie tussen Paul van der Vlist en Dick Smits, waarbij laatstgenoemde speler een voorzet op maat aflevert op Sem Curvers die de 2-0 binnen werkt. Een minuut later is er een uitgelezen mogelijkheid voor Jan van de Haterd om de score te verhogen maar zijn inzet gaat hoog over. 

 

2e helft

Onmiddellijk na de hervatting kozen de Udenaren weer bedachtzaam voor de aanval in een stijl die trainer Niels van Casteren graag ziet. Dat was in die fase misschien ook wel een voorspelbare ontwikkeling voor de tegenstander, waardoor de illusie van de gasten op een tweede surprise op rij leek te worden ontnomen. Toch kregen de gasten een grote mogelijkheid voor de aansluitingstreffer wanneer Giel v.d. Ven in vrije positie hoog over schiet.  Een splijtende pass vanaf de rechterflank door Sem Curvers leverde niet tot het gewenste resultaat en de bal was dan ook een prooi voor de doelman van Nemelaer. Simon Cuppen, Jan van de Haterd, Jordy Huybers en Joep Offermans kregen voldoende mogelijkheden om tot 3-0, 4-0 of misschien wel tot 5-0 te komen, maar steeds was doelman Rick Pijnenburg de reddende engel die Nemelaer behoedde voor een grotere nederlaag. De 2-0 winst betekende de tweede thuisoverwinning op rij van het nog prille seizoen.

UDI'19/CSU – Nemelaer 2-0

26e min. Stijn van den Broek 1-0, 42e min. Sem Curvers 2-0.

Opstelling UDI'19/CSU:

Job Schuurman, Sem Curvers (85min. Noud Kraan), Jari van Ginkel, Joep Engelen, Dick Smits (60e min. Sam van Veldhoven), Stijn van den Broek (60e Mick v.d. Voort), Simon Cuppen, Paul van der Vlist, Juul Bongers (67e Jordy Huybers), Raoul Oomen (67e min. Joep Offermans), Jan van de Haterd,

Zondag as. gaat UDI’19/CSU op bezoek bij Unitas’30 in Etten-Leur.

Solide UDI’19/CSU in eigen huis eenvoudig langs Nemelaer (2-0)
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.