ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

UDI’19/CSU loopt zeperd op tegen SC Kruisland (1-0)

UDI-1

UDI’19/CSU, zondagmiddag op bezoek bij SC Kruisland heeft zich een onverwachte en uitermate slechte dienst bewezen. Tegen de nummer laatst van de ranglijst in de Vierde Divisie C ging de ploeg van trainer Niels van Casteren met 1-0 onderuit.  

Door Fons Boekelder Foto's Jeroen Engelen

UDI’19/CSU loopt zeperd op tegen SC Kruisland (1-0)

Het was de eerste thuisoverwinning in de Vierde Divisie C voor SC Kruisland na vier gelijke spelen en drie nederlagen. Het werd een zwaarbevochten driepunter voor de West-Brabanders en zij verrasten vriend en vijand volkomen. UDI’19/CSU moest het doen zonder vaste doelman Job Schuurmans en de basisspelers Stijn v.d. Broek en Raoul Oomen. Na de oefenwinst tegen Blauw Geel’38/Jumbo wilde de Udenaren de goede lijn voortzetten. Die verwachtingen werden echter niet waargemaakt en moest men alweer de zesde nederlaag van het seizoen incasseren. Was het onderschatting? Was het gemakzucht, of had het hele team een slechte dag?

Onderweg naar Kruisland was ik al aan het denken over een mooie titel boven het verslag. Alle suggesties konden na negentig minuten de prullenbak in. De mannen van trainer Niels van Casteren gaven vandaag in een uitwedstrijd wederom niet thuis. De Udenaren speelden de eerste helft zeker niets groots en kwamen dan ook niet in aanmerking voor de schoonheidsprijs. Toch trokken de Udenaren het spel steeds meer naar zich toe en dat resulteerde in meer balbezit en meer kansen dan de gastheren. Na vijfentwintig minuten lijkt de eerste treffer voor de Udenaren op het scorebord te komen. Een inzet van Jan van de Haterd passeerde Kruisland doelman Klaudio Dervishi en kon Niels de Boer al glijdend op de doellijn alsnog redding brengen. Zeven minuten later krijgt de UDI aanvaller opnieuw een kans, maar dit keer gaat zijn inzet maar rakelings naast. Aan het slot van de eerste helft werd de druk voor de West-Brabanders alleen maar groter en was het de ballen zo ver mogelijk in de omliggende weilanden te werken om zo onder de druk uit te komen en om een eventuele treffer te voorkomen.

Tweede helft

Zomaar uit het niets is de eerste de beste aanval na rust van SC Kruisland in de 46e minuut meteen raak. Aanvoerder Joep Engelen kopt een bal tegen de rug van Diego Snepvangers en ziet de bal in het doel verdwijnen:1-0. Na deze vroeg opgelopen achterstand in de tweede helft gaan de “Tricolores” op jacht naar de gelijkmaker maar dat ging zonder enig overleg in de opbouw en konden de defensie van SC Kruisland hierdoor niet kapot spelen. De Udenaren domineerden in de tweede helft wel en er kwamen meer mogelijkheden om tot scoren te komen maar ballen gingen over, naast of waren een prooi voor doelman Klaudio Dervishi. De “Tricolores” grossierden in het slecht uitspelen van de geboden kansen die zij kregen om die te benutten. Tevens moest men oppassen voor een enkele counter van de gastheren, maar die werden dan ook eenvoudig in de kiem gesmoord door de UDI-defensie. Het werd naarmate de wedstrijd vorderde een spannend duel en was het voor de SC Kruisland verdedigen met het mes tussen de tanden. Ze hielden echt alles tegen en het was wachten wanneer de defensie van de West-Brabanders het zou begeven. In blessuretijd leek het er op dat in een mengelmoes van spelers de gelijkmaker alsnog zou vallen als Aimen Hadjaissa op een schot van een van de UDI-voorwaartsen op de doellijn redding moest brengen en doelman Klaudio Dervishi met een reflex de gelijkmaker wisten te voorkomen. Na afloop heersten onder de spelers grote teleurstelling, ze hadden met een overwinning door het verlies van vv Goes en vv Dongen goede zaken in de standenlijst kunnen doen.

Evenals in de laatst gespeelde uitwedstrijden het geval was zat er gezien het spelbeeld meer in voor de Udenaren, maar nog steeds wil Vrouwe Fortuna geen vrienden worden met de “tricolores”. Na zes uitnederlagen dit seizoen roept de vraag dan ook op, wanneer valt het kwartje weer eens de goede kant op voor de Udenaren? Maar als je een wedstrijd wilt winnen moeten op de eerste plaats alle neuzen dezelfde kant op wijzen en bereid te zijn om voor elkaar door het vuur te gaan en dat mis ik de laatste tijd!

Niels van Casteren: ” We speelden matig, kregen meer kansen dan de tegenstander. Maar zolang we onszelf niet weten te belonen dan wordt het heel lastig om een wedstrijd te winnen. Mijn spelers weten dat ze genoeg kwaliteiten hebben om een serie neer te gaan zetten. Het is zeker geen crisis, maar het moet beter! We proberen de nacompetitie te halen, dan hebben we het goed gedaan gezien de omstandigheden, dat blijft onze doelstelling”.

Opstelling UDI’19/CSU: 

Jarne Gordijn, Mick van de Voort, Jari van Ginkel, Joep Engelen, Sam van Veldhoven, Simon Cuppen (46e  Tijn van de Goor), Sem Curvers, Paul van der Vlist, (58e Vince Duits) Juul Bongers (74e Joep Offermans), Jordy Huybers, Jan van de Haterd.

 

Zondag 4 februari 2024 UDI’19/CSU – RKSV Nuenen aanvang 14:00 uur

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.