ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

UDI’19/CSU wint matige wedstijd tegen Orion (2-1)

- UDI-1

Het verschil met voorgaande wedstrijden was dat UDI’19/CSU tegen Orion uit Nijmegen het laatste uur matig voetbal speelde. Ondanks dat wisten de “Tricolores” toch de drie punten in Uden te houden.

Door: Fons Boekelder Foto's Jeroen Engelen

UDI’19/CSU wint matige wedstijd tegen Orion (2-1)

Niet goed spelen en toch de drie punten pakken, dat deed UDI’19/CSU in de thuis-wedstrijd tegen Orion. De Udenaren blijven door deze overwinning op een keurige derde plaats staan, slechts drie punten minder dan de kersverse periodekampioen vv Goes. Daarmee is eigenlijk alles gezegd, want het veldspel was van beide kanten zeer matig verzorgd, passes kwamen niet aan en er werden vaak verkeerde keuzes gemaakt.

De wedstrijd begon spectaculair, na zes minuten waren het de gebroeders Alberts die vanaf links een aanval opzette en Vincent Alberts die net buiten de zestien meter doelman Job Schuurman op diens inzet kansloos liet: 0-1. Twee minuten later was het alweer gelijk. Na een combinatie tussen Juul Bongers, Jordy Huybers belandde de bal in de voeten van Raoul Oomen, diens schot werd geblokkeerd maar in de rebound was het Simon Cuppen die beheerst binnen schoot: 1-1. Beide ploegen probeerden in de eerste helft verder tot scoren te komen maar beide keepers hoefden niet vaak in te grijpen.

Na rust probeerden de “Tricolores” de bakens te verzetten en drong Orion terug op eigen helft. Echter door het maken van geen of verkeerde keuzes van de voorwaartsen bleef een treffer voor de Udenaren uit. Na iets meer dan een uur spelen is Orion het dichtst bij een treffer als Sam Huismans buiten bereik van doelman Job Schuurman de lat weet te treffen. Vijf minuten later is het voor UDI’19/CSU wel raak. Een voorzet van Raoul Oomen bereikte Juul Bongers die na mistasten van de Orion goalie Bo Routs voor de 2-1 zorgde. Trainer Niels Casteren wisselde in het laatste kwartier vijf spelers  met als doel om de winst over de streep te trekken. In de laatste minuut is het nog UDI-doelman Job Schuurman die met zijn vingertoppen de gelijkmaker wist te voorkomen en zo de drie punten veilig stelden. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Alwin Steeg was het resultaat dat in ieder geval voor opluchting zorgde voor zowel spelers, staf als supporters van UDI’19/CSU. Tot man van de wedstrijd werd Jari van Ginkel gekozen die in het hart van de verdediging van UDI’19/CSU een prima wedstrijd speelde!

Opstelling UDI’19/CSU

Job Schuurman, Sem Curvers (90e Teun Bloem), Jari van Ginkel, Joep Engelen, Dick Smits, Simon Cuppen (82e Tijn v.d. Goor), Stijn v.d. Broek, Raoul Oomen, Jan van de Haterd (74e Joep Offermans), Juul Bongers (74e Paul van der Vlist), Jordy Huybers (82e Sam van Veldhoven).

Zondag 12 november 2023  vv Goes – UDI’19/CSU    Aanvang 14:30 uur

UDI’19/CSU wint matige wedstijd tegen Orion (2-1)
Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.