ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen1
UDI19
CSU

Voorbeschouwing halve finale KNVB-Districtsbeker SV Laar - UDI'19/CSU

- UDI-1

Om kennis te maken met de tegenstander voor de halve finale ben ik 2e Paasdag afgereisd naar het Limburgse dorp Laar in de gemeente Weert. Daar werd de wedstrijd tussen SV Laar en GSV’28 gespeeld voor een plaats in de halve finale. Na een 1-1 eindstand moesten strafschoppen de beslissing brengen en kwam SV Laar als winnaar uit de bus.

Door: Fons Boekelder

Beknopte kennismaking met SV Laar

De voetbalvereniging SV Laar uitkomend in de 2e klasse D zijn afkomstig uit het Limburgse dorp Laar in de gemeente Weert. De club werd opgericht op 5 december 1935 en heeft meer dan 650 leden. Trainer van de club is sinds het seizoen 2020/2021 de in Genk (B) geboren en in Stramproy woonachtige Italiaan Gionni Peluso. Het clubtenue bestaat uit een oranje shirt, zwarte broek en oranje kousen.

SV Laar speelde in het verleden vooral in de 4e of 5e klasse. Twee keer eerder speelde SV Laar in de 2e klasse maar telkens was dat van korte duur wegens degradatie. In het seizoen 2020-2021 kwam trainer Gionni Peluso en hij haalde veel “oud” spelers terug naar de club. Verder werd de selectie aangevuld met enkele jeugdspelers en met keeper Mike Betting van Merefeldia. Steeds meer “oud” spelers keerden terug, aangevuld met enkele nieuwe spelers uit de regio. Een jaar na de coronaperiode pakte SV Laar de titel in de 4e klasse D door alle wedstrijden te winnen en een doelsaldo te produceren van 136 doelpunten voor en slechts 14 tegen! Een seizoen later denderde de oranje-zwarte machine in de 3e klasse vrolijk door en waren niet te stoppen. De Limburgers werden kampioen, wonnen 25 van de 26 wedstrijden en speelde eenmaal gelijk met een doelsaldo van 81-11. Sinds 2 december 2019 speelde SV Laar 62 wedstrijden waarvan het er 58 wist te winnen, speelde het driemaal gelijk en verloor slechts eenmaal. Sinds het seizoen 2010/2011 is er geen enkel eerste elftal in Nederland langer ongeslagen gebleven. Het record stond op 55 en was in handen van SVV Schiedam.

Met deze indrukwekkende cijfers mocht SV Laar zich in het seizoen 2023/2024 gaan bewijzen in de 2e klasse D. Ook nu werden er nieuwe spelers aangetrokken waaronder Jordi Beelen van EVV Echt. De club uit Laar doet het dit seizoen in zowel de competitie als in het bekertoernooi goed. In de groepsfase van de KNVB-districtsbeker wist men in drie wedstrijden liefst achttien keer het net te vinden. Ook in de knock-out fase bleef men veelvuldig scoren. Zo won het met 3-5 bij SC Leeuwen en met 8-1 van SV Eikenderveld. In de vierde ronde nam men het op tegen het een klasse hoger spelende SHH dat staat voor Sint Hadrianus Herten. Na een 1-1 eindstand was SV Laar na het nemen van  strafschoppen de betere. Op 2e Paasdag nam men het in de kwartfinale op tegen GSV’28 uit Genhout. Na een 1-0 verkregen voorsprong direct na rust kwam GSV’28 in blessuretijd langszij en dat betekende strafschoppen nemen. Ook nu was het team uit Laar de beste in de strafschoppenserie (6-5) waardoor de halve finale bereikt werd.

Ook in de competitie presteren ze voor een debutant in de 2e klasse D met een derde  plaats op de ranglijst uitstekend. Het is dan ook lastig te beoordelen na een wedstrijd gezien te hebben wat de werkelijke kracht van SV Laar nu echt is. Wat wel bekend is dat het een onbekende maar vooral een onberekenbare tegenstander. Op een keihard en moeilijk bespeelbaar kunstgrasveld is het moeilijk voetballen en waar de bal werkelijk allerlei kanten op stuitert maar behalve de goede. Het team van trainer Gionni Peluso voetbalt heel opportunistisch en hanteert veelvuldig de lange bal en hoopt dan dat-ie een keer goed valt. Aan werklust ontbreekt het ze zeker niet, ze strijden voor elke meter en gaan vanaf het eerste fluitsignaal voor elkaar door het vuur.

UDI’19/CSU

Het bereiken van de halve finale van de KNVB districtsbeker is voor UDI’19/CSU op sportief gebied belangrijk omdat de “Tricolores” nu nog een stap verwijderd zijn van het bereiken van de finale. De ploeg van trainer Niels van Casteren zal er donderdagavond op gebrand zijn op een goed resultaat om voor de derde keer in haar 105 jarige clubgeschiedenis de finale op donderdag 9 mei 2024 (Hemelvaartsdag) bij vv Bekkerveld in Heerlen te bereiken. Maar dan moet er donderdagavond wel van SV Laar gewonnen worden en dat is geen eenvoudige opgave. In bekerwedstrijden is alles mogelijk maar het gaat nu om een plaats in de finale en die kans zullen beide teams niet vaak krijgen en zullen alles aangrijpen om dat te bereiken. UDI’19/CSU speelt in de competitie nergens meer voor en kunnen zich dan nu ook volledig richten op de  KNVB-districtsbeker. De “Tricolores” zijn bij deze dan ook nadrukkelijk gewaarschuwd voor deze onberekenbare tegenstander, er zal van begin af aan strijd moeten worden geleverd om die fel begeerde finale plaats te bereiken!

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. K.D. Walthuis en hij wordt geassisteerd door Dhr. M.A.P. Hoeksma en Dhr. J.J.H. Geurts.

Supporters laat je donderdag massaal horen !!!

Laatste officiele wedstrijden tegen elkaar

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.